Wolfenstein: Enemy Territory slaví pět let

Wolfenstein je jedna z největších herních legend a na její počest vám u příležitosti jubilea přinášíme monstrózní vzpomínkový článek. Takže vše nej!
Kapitoly článku

Kouzlo Enemy Territory konečně objevují i profesionální hráči. Proto je velice příjemné tuto hru stále častěji vidět jak na domácí tak zahraniční eSport scéně. Velký boom a největší nápor popularity v eSport vodách zaznamenalo však Enemy Territory až minulý rok, kdy se prolomily ledy. Enemy Territory bylo u nás zvoleno Freehrou roku 2006, ale hlavně tehdy díky největšímu W:ET a CoD portálu Crossfire a jeho managerovi, zároveň i slavnému komentátorovi, TosspoTovi se spolu s podporou celé evropské komunity podařilo vyslat allstars Enemy Territory tým na QuakeCon 2006. Ten díky vynikajícímu druhému místu získal pro Enemy Territory potřebné finanční prostředky, aby se mohl realizovat sen všech hráčů, a to evropská LAN. Poté šlo vše raketovým tempem a Crossfire již uspořádal čtyři ročníky tohoto velice populárního LAN turnaje a na září chystá další pokračování této LAN konající se v Nizozemsku.

Zároveň se Enemy Territory postupně objevilo na dalších významných LAN v Evropě jako shgOpen či Poznan Game Arena. Svým unikátním herním systémem, dynamičností, velmi chytlavou hratelností a odhodlanými lidmi v komunitě dokazuje svojí kvalitu a přispívá k rozvoji v eSportu jako takovém. Enemy Territory týmy se pomalu dostávají možnost zářit i ve slavných evropských multiklanech a také samozřejmě předních českých týmech inteRaction a NecroRaisers! V dalších dvou ukázkách můžete pocítit na vlastní kůži největší okamžiky v Wolfenstein: Enemy Territory historii, již zmiňovaný QuakeCon 2006, kde se o finance potřebné na podporu Wolfenstein: Enemy Territory v Evropě popral úspěšně Crossfire allstars tým, kterému výdaje na účast zaplatili fanoušci po celém světě.

Enemy Territory je též prostřednictvím ETTV, módu který umožňuje sledovat zápasy nejlepších týmů po celém světe přímo z tepla vašeho domova, a velkému počtu nadšených komentátorů, včetně mne, divácky velice atraktivní. Každý může posoudit sám z uvedených ukázek, jak se ho jednotlivé okamžiky zaujaly a jak na něj působí. Dovolím si drze konstatovat, že nejlepší shoutcasteři pocházejí právě z této hry, a není to náhodou. Díky vám může nyní její popularita nabrat ještě více na síle. Samozřejmostí je každoroční pořádáni Clanbase Nations Cupu - mistrovství světa v Enemy Territory, kde můžeme sledovat nadějnou českou reprezentaci. O tom, že Wolfenstein: Enemy Territory nepatří zdaleka do starého železa hovoří i fakt, že své národní týmy v této hře mají země jako Chile, Mexico, Korea, Austrálie či Japonsko.

Proto neváhejte a ponořte se spolu s námi do světa létajících kulek, neutichajících přestřelek za burácení bombardérů či zlověstného hvizdu panzerfaustu. Enemy Territory ukazuje, že hra nemusí být náročná, stát stovky korun či disponovat nejmodernější grafikou a realističností, aby byla oblíbená a měla velké množství věrných fanoušků, kteří na ní nedají nikdy dopustit. Pokud někdy existovala šance pro ty z vás, kteří chcete něco dosáhnout v eSportu a v ostatních hrách je pro vás kvůli nadměrnému počtu hráčů příliš těsno, je tu TEĎ! Enemy Territory vám může nabídnout opravdu mnoho a od vás čeká pouze jediné - vyzkoušet to! Je to hra se vším všudy, která neláká na nejmodernější grafiku a létající mutanty, ale na to nejdůležitější: hratelnost, týmovou spolupráci a zábavu.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,