World of Warcraft: Cataclysm - už je tady

Můžete WoW milovat i nenávidět, stejně ale musíte uznat, že tvůrcům se podařilo vyrobit slušnou kasičku. A nyní přisypávají hráči u dalšího datadisku.

Má vůbec ještě cenu představovat World of Warcraft a jmenovitě datadisk s jasným označením Cataclysm? Vždyť v rámci týdne s tímto projektem jsme vám přinesli popis obou nových ras, jak vtipných a poťouchlých Goblinů, tak i nezkrotných a nevyzpytatelných Worgenů. Provedli jsme vás i hlavními změnami v dovednostech, schopnostech, talentech, glyphech a dalších herních náležitostech.

 

A nezapomněli jsme ani na hraní na vysokých úrovních, nebo aspoň náhled bez vyzrazení celého děje. Přitom jsme pro vás samozřejmě prošli i starší zóny v novém kabátku.

VIDEO: 3746 'World of Warcraft: Cataclysm - Reborn trailer'

Konečně přišel vytoužený okamžik a naplnila se slova zástupců Blizzardu, že od půlnoci bude možné si užívat Cataclysm. A to do slova a do písmene, chvíli po půlnoci přišla na všech serverech hláška o vhodnosti vypnutí a zapnutí klienta pro zprovoznění. Pár rychlých kliknutí ukázalo, že konec světa opravdu nastal a dokazuje to výmluvný obrázek:

cataclysm_launch.jpg

Abych si nedělal jen srandu, tak redaktoři nejen že vysedávali u svých kybernetických miláčků šeptajíce jim dychtivá slova, aby urychlili tok času do půlnoci, ale vyrazili i do ulic sledovat příchod datadisku na vlastní oči. Samozřejmě i se sběratelskými edicemi, jež jsme pro vás rozbalili. Rozervaný svět už jsme třináct dní pečlivě sledovali i na živých serverech, ne jen v uzavřeném beta testu, připravovali nové postavy a staré oprašovali.

VIDEO: 3557 'World of Warcraft: Cataclysm - Intro [HD]'

Je jasné, že u tak rozsáhlé hry, jako je většina MMORPG a WoW zvláště, není možné urychleně soudit z prvních pár momentů. Pokud očekáváte ještě dnes recenzi, budu vás muset zklamat. Nejen že se jí nedočkáte hned, ani celý tento týden. Mohu vám však aspoň slíbit, a sliby se prý mají plnit aspoň o Vánocích i v Azerothu, že hru důkladně prozkoumáme a přineseme vám detailní recenzi. For the Horde!

 

Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: Blizzard Entertainment | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 7. prosince 2010
Diskuze (3) Další článek: Sběratelská edice World of Warcraft: Cataclysm na fotkách

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,