World of Warcraft: Cataclysm beta: Worgeni – vlkodlaci a válka

Další článek našeho Týdne s betou World of Warcraft Cataclysm jsme zaměřili na novou alianční rasu, worgeny. Připravte se, protože tohle je válka.
Kapitoly článku

Fázování doplňují i dobře vymyšlené questy, které sice často představují variaci na téma zabij X protivníků a dones Y kusů toho či onoho, nicméně nikdy nejde o příliš velký grind – questy jsou spíš kratší a početnější, plus tvůrci často přinášejí nějakou zajímavou myšlenku, jak zábavu vylepšit.

Tvůrci často přinášejí nějakou zajímavou myšlenku, jak zábavu vylepšit

V jeden okamžik se tak katapultem vystřelujete na palubu lodi, jindy prcháte chodbou plnou krys a loučí je odháníte, abyste se pak neviditelní plížili mezi hlídkami a zabíjeli vybrané cíle, či třeba zase hledali knížku a sbírali prádlo ze šňůry pro jednu zajímavou babičku.

World of Warcraft Cataclysm 07.jpg World of Warcraft Cataclysm 08.jpg

Párkrát osedláte i koně, zasednete za katapult či nasednete na netopýra. Sice tu nenajdete ujeté a extra nápadité ztřeštěnosti jako u goblinů, ale to by se ke stylu worgenů a zamýšlené temné náladě rozhodně nehodilo.

World of Warcraft Cataclysm 15.jpg World of Warcraft Cataclysm 16.jpg

Questy jsou rozumně rozprostřeny do samostatných shluků, nemusíte tedy pobíhat zbytečně přes půl mapy. Jakmile danou část splníte, obvykle dostanete i nějakou formu dopravy, jako třeba dostavník, která vás přesune na další shromaždiště úkolů. Velmi efektně si tak dáte okružní cestu po celém království, takže si prohlédnete všechny lokace a questování je přitom velmi plynulé a neztrácí tempo.

World of Warcraft Cataclysm 29.jpg World of Warcraft Cataclysm 30.jpg

Po dokončení okružní jízdy a jednom epickém útoku se přesouváte na jih Teldrassilu k nočním elfům a následně k překopanému Darkshore, kde se ze začátku vypořádáváte s následky zemětřesení. Samotný Gilneas se dá zvládnout odhadem za nějakých 5 hodin a musím říct, že se Blizzardům jejich cíl v podobě větší zábavnosti startovních lokací rozhodně povedl. Ostatně to platí i pro další rasy, ale o tom až v jiném článku.

Prokletí chlupáči

Jako každá rasa mají i worgeni svoje specialitky, které představují:

Abberation
[Pasivní] Snižuje dobu trvání na vás seslaných „Curses“ a „Diseases“ o 15 %.

Viciousness
[Pasivní] Zvýší šanci na kritický zásah o 1 %.

Flayer
[Pasivní] Zvedne Skinning o 15 a zároveň stahování kůží zrychlí. Pozor, neznamená to, že budete mít Skinning od začátku. 

Darkflight
[Aktivní, 3 min cooldown] Zrychlí pohyb o 70 % na dobu 10 sekund. Přepne do worgení formy, pokud jste byli v lidské. Získáte zhruba na šesté úrovni po přeměně ve worgena.

Two Formes
[Aktivní, 1,5 sec cooldown] Přepíná lidskou/worgení formu. Získáte za splnění questu zhruba na desáté úrovni. Zatím nemá žádnou významnější funkci kromě vizuální změny podoby. Možná o něco rychlejší pohyb, ale ne zásadně. V lidské formě můžete být pouze mimo boj.

Až na Two Formes, u které mi zatím uniká smysl, se jedná o docela zajímavé vlastnosti, které svoje uplatnění najdou. I když 3 minuty na Darkflight mi přijdou možná až zbytečně moc.

World of Warcraft Cataclysm 37.jpg World of Warcraft Cataclysm 38.jpg

Modely worgenů (pravda, v současnosti jde o jen model) vypadají správně drsně, jak byste i u vlkodlaka ostatně očekávali.

Pokud jste chtěli mít v Alianci pořádného zvířecího drsňáka, teď ho v podobě worgenů máte

Animace i zvuky se rozhodně též povedly, postava třeba čas od času zavyje či při zranění zakňučí. Prostě, pokud jste chtěli mít v Alianci pořádného zvířecího drsňáka, teď ho v podobě worgenů máte.

World of Warcraft Cataclysm 41.jpg World of Warcraft Cataclysm 42.jpg

Gilneas sice oproti Kezanu a Lost Isles působí umírněně a možná nenápaditě, ale to není vůbec pravda. Worgeni jsou pošmourným příběhem ničeného království a jako takový fungují na jedničku a po hratelnostní stránce jim též nelze moc vyčítat.

Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: Blizzard Entertainment | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 7. prosince 2010

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,