PC | RPG | Preview

WoW: Cataclysm beta: Nové lokace pro 80 - Level 800 ETC

Po třech dnech probereme betu do hloubky, a to doslova. Zabloudíme do podvodního Vashj'ir a na obnovený Mt. Hyjal.
Kapitoly článku

Kolegové už nakousli nejednu část betatesu Cataclysm, mé první kroky však směřovaly do úplně jiných končin. Samozřejmě, že jsem navštívil rodné Mulgore, ale pak rovnou do Orgrimaru a na rozkaz mladého Hellscreama jsem se vydal obsadit ostrovy vynořené poblíž Stormwindu.

 

Podobně jako u goblinů, i zde ukázali hlavy z Blizzardu, že mají vtipné nápady. Protože všechny lodě zabavil warchief pro své potřeby, pojedete s jeho legií na žoldácké lodi. To by nebylo nic tak zvláštního, kdyby posádku netvořili pomatení lidé. Ano, vojsko Hordy přepravují takovéto méněcenné rasy. Nemluvě o tom, že se ztrátami na obsluze cestou se počítá, i když ne vinou vaší, ani vašich spolucestujících.

cata beta 18.jpg

Po vtipném úvodu přichází první hrozba, kdy vaši kocábku napadnou chapadla z hlubin. Jako mocný hrdina se jim samozřejmě rádi pokusíte čelit, ale veškerá snaha je marná, výroba tajemného předmětu Breath už začala a pomalu vyhledáváte ultimátní dovednost release spirit. 

 Týden s betou World of Warcraft: Cataclysm

 Pondělí: Představení nové rasy - goblini
 Úterý: Představení nové rasy - worgeni
 Středa: Změny ve skillech a talentech
 Čtvrtek: Nové lokace pro level 80 - Mount Hyjal a další
 Pátek: Přepracované startovní lokace ostatních ras

V tu chvíli přichází na scénu šaman s výbavou o tři tiery níže a plynule vás zachrání do potopeného vraku. Válka s Aliancí se odkládá a začíná boj o přežití v hlubinách.

Výroba tajemného předmětu Breath už začala a pomalu vyhledáváte ultimátní dovednost release spirit

Naštěstí hned při prvním z řady úkolů získáte schopnost dýchání pod vodou a zrychleného pohybu tamtéž, bohužel však s omezením na Vashj'ir.

cata beta 06.jpg cata beta 10.jpg

Velmi rychle se také dostanete k podvodnímu mountovi, kterým není nic jiného, než přerostlý mořský koník. S tím se pak pod vodou můžete prohánět jako na lítákovi i se všemi nelogičnostmi k tomu patřícími. Plavání při dně je prostě pomalejší, protože vlastně jdete, ne?

Že by public quest?

Lov koníka s sebou přináší ještě jednu skoro novinku, prvek známý spíš z bojovek, nebo použitý v jednom z úkolů pro Hodiry - na obrazovce se objeví symbol a vy musíte spustit odpovídající dovednost. Jak už je u Blizzardu typické, pokud přijdou na podobnou věc, chtějí ji využít častěji, nejlépe ve stejné oblasti aspoň pětkrát.

cata beta 07.jpg

Při jízdě pod vodou prostě musíte často mačkat dovednosti. Občas však ani mačkání nepomůže, pokud narazíte na rybu, co vás jednou dovedností prostě chytne do čelistí a odnáší do dále. Přichází tak souboj kdo zabije protivníka dříve, protože v tlamě ztrácíte pět procent životů za vteřinu.

cata beta 12.jpg cata beta 15.jpg

Výrazně zajímavější jsou však nové druhy úkolů, které si nevyžadují vaše neustálé běhání tam a zpátky. Po dokončení některých questů prostě zazní povědomý zvuk a kliknutím na úkol jej vrátíte přímo na místě.

Při jízdě pod vodou prostě musíte často mačkat dovednosti

Do extrému je to přivedeno při náhodném zabití úhoře, kdy podobně na vás nový úkol prostě vyskočí a dokončíte jej zabitím osmi elektrizujících nepřátel. To vše samozřejmě plně ve třech rozměrech, protože voda tuto možnost poskytuje spolu se vším zmatkem.

cata beta 17.jpg cata beta 19.jpg

Po řadě zajímavých a vtipných questů se pomalu začnete orientovat v hlubinách, podobně jako v dění tam. Potkáte nagy nákladně udržující své vězně při životě, vodní netvory obřích velikostí, elementály a obří vír, který sice vyrazí dech, ale je jen maličkostí vedle Maelstromu. A samozřejmě, že i tento vír skrývá svá tajemství.

Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: Blizzard Entertainment | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 7. prosince 2010
Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,