X3: Reunion - nekonečné možnosti; obchoduj, stav a bojuj!

Jedním z nejnadějnějších titulů, které hodlá společnost Deep Silver letos vydat, je vesmírný obchodní simulátor X3: Reunion, o němž jsme vám přinesli zprávu dříve. Nyní se objevily nové informace spolu s aktuálními obrázky, o něž vás samozřejmě nemůžeme ochudit.

X3: Reunion je od začátku koncipována jako "hra mnoha možností", kdy příběh slouží jako pozadí celého dění a vy jej můžete, ale rozhodně nemusíte, následovat. V obrovském, neustále se vyvíjejícím a měnícím se vesmíru, existuje několik rozdílných cest, jakými se lze vydat. Jako obchodník budete létat s gigantickými nákladními fregatami, převážet cenný materiál a nabízet ho na vesmírných trzích za co možná nejvyšší ceny. V X3 má fungovat akurátní systém fungování trhu, který bude dynamicky reagovat na změny v herním světě. Přebytek surovin bude následován propadem cen a případným nezájmem o zboží, avšak představte si co se stane, když zničíte konkurenční továrnu na jeho výrobu? Vše je v podstatě založeno na poměru nabídky a poptávky, jenž můžete svými činy do značné míry ovlivnit. Chybět nebude ani případné vyjednávání s NPC; dohadování o ceně, zakládání spojenectví atd.

Bojová složka v X3 prý bude výrazně vylepšena díky speciální AI, jenž se postará jak o ty "komornější" souboje, tak o masivní bitvy znepřátelených armád. Autoři se zabývají i lepším vybalancováním jednotlivých typů bojových stíhaček, stejně tak přidáváním nových zbraňových systémů, které vám rozšíří nabídku taktických možností. Vše výše uvedené si navíc představte v perfektním grafickém zpracování, o něž se postará aktuální build X3 Reality enginu. O bohatosti herního universa svědčí tvrzení autorů v tiskové zprávě; čekají nás dvě stovky nových modelů (lodí, továren, vesmírných stanic) umístěných do propracovaného prostředí, jenž čítá na deset tisíc interaktivních objektů. To vše bude X3: Reunion obsahovat, navíc s hollywoodským dabingem a profesionálně napsanou dějovou linií. Tak kým se stanete? Obchodníkem, stavitelem nebo ošlehaným bojovníkem? Volba je jen na vás a času na rozhodování máte stále dost.

Hra je vyvíjena jak pro PC (Q3 2005), tak pro konzole, přičemž na nich bychom si X3 měli zahrát ke konci tohoto roku. Na projektu pracuje studio Egosoft, které si za cíl klade nastavit nový standard, s nímž se budou poměřovat ostatní hry v žánru. Uvidíme, jak se jim to povede...

Zdroj: Gameguru Mania

Váš názor Další článek: GT Legends - na závodní okruhy s legendami

Témata článku: , , , , ,