Xbox 360 láme klokaní rekordy

Konzole Xbox 360 od Microsoftu dorazila i do Austrálie a láme tamní rekordy v prodejnosti. Australané mají navíc výhodu, že tituly plánované na původní launch už stačily do té doby vyjít.

Až donedávna držel rekord v prodejnosti v Austrálii handheld PSP od Sony, kterého se za první čtyři dny prodalo sedmadvacet tisíc kusů. To je však již minulostí, protože konkurenční společnosti Microsoft se podařilo prodat třicet tisíc kusů next-gen konzole Xbox 360 za stejnou dobu. Obchodníci si pochvalují, že mají konzolí tak akorát, kolik jich potřebují. Navíc spokojeni mohou být i hráči, kteří ač nemají launch souběžně s celosvětovým, mohou zase na druhou stranu hned po vydání konzole hrát tituly slibované pro celosvětový launch. A že trojice The Elder Scrolls: Oblivion, Ghost Recon: Advanced Warfighter a Dead or Alive 4 něco znamená.

Petr Kolář komentuje: Je docela vtipné pročítat si reakce čtenářů směřující vůči Nintendu, které neplánuje celosvětový launch. Když se ale člověk podívá na Xbox 360, tak čtyři měsíce po jeho vydání v Americe je teprve launch v Austrálii. A to je po celém světě (s výjimkou Japonska) konzolí nedostatek. Navíc až nyní vycházejí mnohé tituly, které byly určeny na listopad loňského roku. Člověk pak pochopí, proč se Nintendo do podobných velkohubých prohlášení příliš nehrne.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Stoked Rider - sjeďte si Aljašku

Témata článku: , , ,