Xbox 360 mění své cíle

Steve Ballmer, člen představenstva společnosti Microsoft, hýří v rozhovorech důvěrou v konzoli Xbox 360.

I když se musel nedávno Microsoft vzdát cíle prodat tři miliony konzolí za tři měsíce, stále věří v cíl nový, kterým je prodej kolem pěti milionů konzolí do konce fiskálního roku. Starý cíl byli údajně nuceni opustit kvůli neuvedeným problémům s výrobou konzole. Ballmer předpokládá, že v této generaci konzolí se podaří Xboxu 360 porazit PS3, i když sám přiznává, že se vlastně o jejich rivalovi nic neví. Vychází však z předpokladu, že PS3 bude mít drahou mechaniku Blu-Ray a zatím není rozhodnuto o službě, která by zastřešovala online propojení hráčů.

 

Sám však dodává, že nejspíše neporazí Sony na půdě Japonska, což je jediné místo, kde nejsou nedostatky konzolí Xbox 360. Japonský trh se nenechal vyburcovat reklamními kampaněmi a prodejnost konzolí je výrazně nižší, než Microsoft očekával. Uvidíme, zda Ballmerovi jeho důvěra v Xbox 360 zůstane i po launchi PS3.

Petr Kolář komentuje: Údajná nevýhoda mechaniky Blu-Ray nemusí být až tak nevýhodou, jak je podávána. Jistě se najdou mnozí zákazníci, kteří si rádi PS3 koupí na místo přehrávače Blu-Ray disků, přičemž cena těchto zařízení nejspíše bude vyšší, než cena PS3. Tímto krokem by se mohlo Sony podařit nalákat na svoji stranu velké množství zákazníků. Navíc se, podle neověřených zpráv, chystá launch PS3 v Japonsku už někdy na jaře tohoto roku, takže brzy budeme moudřejší.

Zdroj: Gamasutra

Diskuze (69) Další článek: Battlefield 2: Euro Force se představuje

Témata článku: , , , , ,