Xbox 360 mění své cíle

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 69

Diskuze k článku

ZooM  |  17. 01. 2006 14:16

jen bych prihodil zelisko do ohne...
- xbox ma vykonejsi grafickou kartu nez ps3
- xbox je mnohem levnejsi na vyrobu
- xbox ma propracovany online system kterej jako jedinej zaruci ze lidi budou pouzivat orig onlineovky
- ms je financne mnohem silnejsi nez ps3 divize sony ktera ktera uvedla zatim moc drahou konzoli
- xbox ma integraci s MCE (mozna se smejete ale v US velky PLUS)
- MS ma mnohem privejtivejsi api nez sony = vyvoj her je jednoduzsi

celkove podtrzeno PS3 ma supervykone cpu ktere svoji cenou totalne vysaje sony na nekolik let, hry se budou delat dele a budou drazsi(a sony si bude muset vzit vic), grafika nakonec stejne bude jako xbox protoze ten akcelerator je slabsi. Vyvoj engine kterej by naplno vyuzil ps3 by za tehlech podminek zabral nekolik (3-5) let.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  17. 01. 2006 17:25

- xbox nemá vykonejsi grafickou kartu nez ps3 (btw. asi máte nějaké zákulisní info o RSX, že )
- xbox nemá moc účinné chlazení GPU a ohromný externí zdroj . . . jinak je samozřejmě levnější na výrobu
- xbox má LIVE, ale ani na PS2/3 si s kradenou hrou online nezahrajete (většinou)
- M$ je finančně silnější, takže mu nebude dělat problémy po 4 letech skončit s výrobou XB360 a uvést na trh další konzoli (a nic jako PS3 divize Sony neexistuje)
- MCE je irelevantní ve zbytku světa (btw. co to je? )
- M$ má jednodušší konzoli = vývoj her je jednodušší (Sony má kompiler pro cell, cg pro RSX, Ageia, Havok, unreal engine . . . i noob může začít dělat hry pro PS3 . . . ovšem jen schopní programátoři optimalizací ukážou zač je toho PS3 )

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  17. 01. 2006 18:22

No uvidime jak bude mit chlazeni vyresena PS3. Watty se moc okecat nedaji.

Xbox ma v LIVE vyreseny a pomerne dobry system online hrani a stahovani doplnku- to je velka vyhoda pro MS. Zejmena pro pripadne prechazejici PC hrace, kteri jsou na takove veci zvykli.

Integrace s MCE muze byt vetsi vyhoda pro zbytek sveta nez si myslite. Uspech v USA je dulezity, protoze tam sidli mnoho hernich vyvojaru. To muze rozhodnout jake hry budou na celem svete dostupne pro Xbox a jake pro PS.

Ja nemam zadne insiderske informace - jenom co vyvojari nabreptali v rozhovorech. A vyvoj pro 360ku bude rozhodne levnejsi a snazsi nez pro PS3. Z toho co jsem pochopil neni problem se pro "nooba" vrhnout po hlave do vyvoje pro Xbox360 (vicemene standardni vyvojarske nastroje, ktere kazdy zna), ale pro PS3 to problem bude.

A ta udajna 10leta zivotnost - to jsem moc zvedav co bude za 5 let, az MS vyda novou konzoli umoznujici mnohem vice a PS3 bude zastarala, co se stane. Vsadim se, ze i Sony planuje zivotni cyklus tech +/- 5 let. Znate snad nejakou mainstreamovou automobilku, ktera dela tak dobre modely (cti necha svuj aktualni model tak zastarat), ze si muze dovolit uvadet je za dvojnasobnou dobu, nez konkurence?

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  17. 01. 2006 20:25

o LIVE se nebudu dohadovat, je to jediná věc co se M$ povedla . . .
ten životní cyklus . . . opravdu se stačí podívat na PS2, 6 let na trhu, vysoká penetrace, nové a nové hry pořád vycházejí a minimálně další dva roky budou vycházet nové AAA tituly, vizuálně vypadající skvěle (Black, FF12, GoW2, ...)  PS3 má díky Cellu obrovský potenciál, 10 let je sice hodně optimistický odhad, ale minimálně 6-7 let bude trvat, než se začne vůbec mluvit o PS4.
co se týče složitosti vývoje, tak PS2 je mnohem víc složitější na vývoj než XB1 . . . a jak to dopadlo

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  17. 01. 2006 21:25

No zivotnost PS2ky je uctyhodna. Ale clovek musi byt silny fanousek aby se mu na tom libily dnesni hry. A hlavne - PS3 bude mit v Xboxu360 zatracene silnejsiho konkurenta nez mela PS2 vsechny konkurenty dohromady vcetne prvniho Xboxu. Navic se muze stat, ze BR jako format neuspeje. Nemusi hned vyhrat HDDVD, mozna se za dva roky vycerpavajiciho boje filmari domluvi na tretim, ktery nebude kompatibilni ani s jednou z tech "starych".
Prvni Xbox nedopadl vubec spatne na to, ze MS vstupoval do uplne noveho odvetvi.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  17. 01. 2006 21:42

hmmm, o pár příspěvků víš se píše, že je to zejména o hrách . . . a najednou ne?
...a XB360 může být taky slabší konkurent, protože původní XB si získal část "hráčů" (ten typ) svým hw. výkonem a ti rozhodně nebudou chtít hrát na slabším stroji  
...o BR, jako HD filmové medium, skutečně nemám nejmenší starost (podle dostupných zpráv) a BR jako medium pro hry to stejně neovlivní

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  17. 01. 2006 22:34

To, ze je to o hrach je vase teze. Ja pisi, ze to je sice pravda, ale ze to neni tak rozhodujici. Ne kazdy je oddany fanousek Sony, ktery bude japonske hry hrat na cemkoliv a v jakemkoliv grafickem kabate.

Argumentu o slabsim konkurentovi nerozumim. Ja to myslim tak, ze kdo chctel pred 2 lety konzoli, tak to musela byt PS2. Za ostatnimi staly slabsi firmy a slabeji je tlacily na trh. Ted budou na trhu dve konzole a obe budou tlaceny na trh silnymi firmami. Boj o konzolovy trh neskonci vydanim PS3 a tim, ze si ji koupi ti kdo chteji velky hruby vykon. Konzole budou souperit celou dobu zivotnosti a silny MS muze ziskat na svou stranu spoustu vyvojaru. Takze japonske hry budou vychazet na PS3, ale vetsina "normalnich" her, ktere se na zapadnich trzich prodavaji bude vychazet na Xbox360.

BR jako filmove medium muze delat hodne. Kdyz uz si kupuji konzoli, tak chci aby prehravala i filmy. A jestli za par let nebude na BR vychazet dost filmu (nebo dokonce zadne), tak to muze spoustu vahajicich zakazniku odradit a pujdou si koupit Xbox360 s externi HDDVD mechanikou, nebo o par let pozdeji rovnou Xbox480 s interni HyperSuperDisk(TM) mechanikou. Podle me dostupnych zprav ma BR jako filmove medium sice navrch, ale je velka sance, ze to skonci nejakym patem. Dost mozna budou vychazet filmy na obou formatech a mechaniky budou zvladat oba formaty (v extremnim pripade za cenu dvou laseru). PS3 by potom prehrala polovinu filmu, coz neni zrovna ono.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  18. 01. 2006 18:00

BR už komentovat nebudu, holt i jasná fakta se dají vykládat různě
...a ten blábol uprostřed si komentář ani nezaslouží (nechápeš nebo nechceš pochopit co říkám, ani nemáš přehled o hrách na konzolích, takže diskuze je zbytečná)
 

 |   |  Odpovědět
ZooM  |  18. 01. 2006 18:53

Nechapu co resite? Xbox bude levnejsi nez PS3 takze kdyz si za rok dva k tomu koupite externi dualni mechaniku tak vam pujde prehrat vsechno a celkova cena bude mozna nizsi nez samotny PS3. Navic resit HDTV filmy v tuhle chvili je ulet preci jen na to aby jste si je vychutnali je treba sestava za min 50tis (200 idealne )

Vsichni jak jsme tady by jsme meli podporovat xbox protoze hry z xboxe pujdou naportovat na PC lepe nez z PS3.

U me vyhraje ta konzole na kterou si budu moc aspon 1/2 her sosnout na inetu protoze nektery hry jsou tak kratky ze 2000,- za ne nedam ani nahodou.

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  18. 01. 2006 19:50

To, ze se fakta daji vykladat ruzne je elementarni poznatek. Pro BR hraje hodne faktoru a stejne tak proti, nevim proc by BR mel byt jasny vitez.

Kdyz vam muj blabol za diskuzi nestoji, tak se neda nic delat. Jenom by me zajimalo, ktery silny hrac se silne podporovanou konzoli stal proti PS2. Tak silny jako je dnesni MS s 360kou. Kdyz nekdo kraluje trhu, tak si muze dovolit nevydat novou konzoli mnoho let. Kdyz si dva silne subjekty slapou na paty, tak to bude jinak.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  18. 01. 2006 20:52

ale člověče, vždyť první XB resp. M$ nebyl silný hráč nebo co? . . . snad si nemyslíš, že dominantní postavení PS2 získalo dřívějším uvedením na trh . . . o úspěchu konzole rozhodují vždy exklusivní tituly a XB1 toho moc nenabídl, proto šel po 4 letech do kytek, zatímco PS2 se prodává vesele dál a to líp než XB360 (protože M$ byl namyšlený a šel do globálního launche bez dostatečného množství kusů a bez dobrých her) a ta zběsilost s externí HD-DVD(možná BR) mechanikou POUZE pro filmy je neuvěřitelná (stejně jako externí napaječ) . . . TEČKA
 

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  18. 01. 2006 21:55

MS s XB1 zacinal. Nemel zkusenosti, nemel vychovane vyvojare, neprodaval konzoli v mnoha zemich. Vsichni vedeli, ze je to vicemene pokusna konzole a brzy prijde dalsi. Xbox360 je tlacen na trh zcela nesrovnatelne jinou silou. Presne to, ze MS tentokrat presvedci dostatek vyvojaru tentokrat muze nastat. MS muze pretahnout spoustu PC vyvojaru a ocekavany posun prodeje PC her ve prospech konzoli ziskat pro sebe a ne pro ostatni konzole.
Strategie launche ma sva pro a proti. Dostat konzoli na predvanocni trh a s predstihem pred konkurentem nejspis stoji za vsechny nevyhody.
To, ze MS prodava v Japonsku mnohem mene 360 nez se tam proda PS2 je pro nej problem, ale ve zbytku sveta jsou 360ky vyprodany, takze tezko posuzovat.

S tou mechanikou bych to nevidel tak jednoznacne jako zbesilost. Dneska proste neni jasne, ktery format vyhraje a externi vitez je sazka na jistotu. Dnesni tvrzeni o tom, ze mechanika bude pouze pro filmy se muze ukazat liche, jako se nejspis ukaze licha superdlouha zivotnost PS3ky. Proste dneska nalakaji a zitra to bude jinak. V tomhle si nemaji Sony a MS co vycitat. Uz ted jsou dve verze Xboxu360. A prijdou hry, ktere budou fungovat jenom na verzi s diskem. A mozna casem prijdou i hry, ktere budou fungovat jenom na verzi s novou mechanikou. At uz na stare krabici s externi mechanikou, nebo nove verzi 360ky s interni mechanikou.

Ja tedy nemam prehled, jestli Sony uz definitivne oznamil takovou vec, jako ze bude mit interni zdroj. Je to tak? Ony totiz dnesni watty, jak uz jsem psal, se zatracene tezko okecavaji a mit zdroj mimo jeste to lepsi technicke reseni. PS3 klidne muze mit jeste vetsi problemy s prehrivanim nez ma 360ka.

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  18. 01. 2006 21:59

... mit zdroj mimo JE jeste to lepsi technicke reseni.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  19. 01. 2006 18:25

věř si čemu chceš . . . však se uvidí
k tomu zdroji -

... a myslím, že to se nezmění 
btw. připadá ti ta case taky taková kovová . . . blik, blik už ti to došlo

 |   |  Odpovědět
Fiskin  |  20. 01. 2006 09:32

A čo to nevidim, ps3 nebude mat plavajuce uzemnenie, tak to sa nebude velmi kamošiť s kablovkou. Neva aj tak mam doma všetko poctivo uzemnene.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  20. 01. 2006 18:55

myslím, že to je právě kvůli kovové case, která nemůže být bez uzemnění . . .
btw. kabelovku už mám dávno vyřešenou kvůli PC  (aneb kondík to vyřešil)

 |   |  Odpovědět
lukasos  |  12. 02. 2006 11:05

Krásné, jak všichni plácají, že PS3 nakope Xboxu zadek. Proč ? Protože zavidí MS. Kdo z Vás někdy hrál na XBOXu 360 ? Já ano, a jsem maximálně spokojený, kdo z Vás hrál na PS3 a tvrdí, že je lepší ? Nikdo - protože většina jen remcá a čeká až bude PS3. Microsoft (Xbox 360) totiž o rok předběhl Sony a to je fakt, který všichni omlouvají tím, že PS3 bude lepší...

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  17. 01. 2006 17:35

...ještě k tomu vývoji enginu - Sony plánuje životní cyklus PS3 na 10 let +/- takže tam problém není. Stačí se podívat na PS2, ta je tady už 6 let a na letošní vánoce se prodávala lépe než XB360 (stejně tak PSP) a proč? . . . protože HRY, které jaksi na XB360 nejsou nic moc a připravované launch tituly na PS3 (např. Lair) vypadají mnohem lépe, než co předvádí 360

 |   |  Odpovědět
lama  |  17. 01. 2006 19:40

Taky je (krom Japonska) malo XBOXu360, jste zapomnel dodat.

 |   |  Odpovědět
ZooM  |  18. 01. 2006 18:57

a myslis ze sony cely vesely hned po startu zavali trh statisici PS3 kdyz na kazdym kuse prodelava buchvikolik set USD?

Sony tu PS3 uspechalo meli pockat jeste aspon rok protoze rsx je shit a cell se bude nudit. Kdyby pockali tak by meli grafarnu 2x tak rychlou a komponenty 2x tak levnejsi.

 |   |  Odpovědět
fiskin  |  18. 01. 2006 19:42

obaja o tom vieme figu borovú, ale jedno je isté, keď si niekto objedná 1 mechaniku blu-ray a niekto iny x milion blu-ray mechanik tak ta cena tam bude asi ina, tento suboj nebude ps3 vs X360 ale USA vs Japan, keď sa japonská vláda zamýšla nad tým čo by mohla pozmeniť pri importe, lebo ipodov od applu sa v japonsku predáva viac ako mp3 pehravačov od narodnej ikony SONY. Ja sa na ten súboj teším a fandím sony.  

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  18. 01. 2006 21:07

už jsem se ptal jednou . . . TY víš co bude RSX zač? . . . já ne. (hehehe každý kdo něco ví o RSX tak ti nic neřekne, lol)

 |   |  Odpovědět
Doper  |  16. 01. 2006 20:56

PS3 je very good. Chjtel bych ale nekdy vyzkouset i XBox ale nevim jestli se mi postesti. Neznam nikoho kdo by to mel.

Jinak mrknete tady
http://www.forumplaystation.com

 |   |  Odpovědět
Milan  |  16. 01. 2006 18:47

Ak si chce niekto vychutnať kvalitu grafiky a hlavne pozerať BD filmy pomocou PS3, potrebuje HD READY LCD alebo plazmu. A to v naších končinách ešte veľmi dlho nebude štandard!!! Ceny takýchto TV sú stále príliš vysoké. Na bežnom CRT televízore, to predsa len nebude ono.

 |   |  Odpovědět
BooT  |  16. 01. 2006 19:37

tak to stejny plati snad i pro Xbox360 ne? nebo ma MS nejakej patent, jak na obyc televizoru vycarovat lepsi rozliseni, nez plny PAL? no teda :)

 |   |  Odpovědět
BooT  |  16. 01. 2006 19:40

OT: jinak nenechte se zmast nejakou HD ready nalepkou na plazne/lcd .... ty smejdy s NTSC obrazovkama co se u nas prodavaji jako super levny boba televize jsou jen na tahani penez z nic netusicich lidi...dyt to nema rzliseni an ijako bezna PAL crt televize....fuj-hnus....zase nas zavalili brakem co uz v zahranici nikdo nechtel kupovat....nakoupi NTSC obrazovky a navesi na to PAL pajsl a prodaji nic netusicim cechackum :( bohuzel

 |   |  Odpovědět
marts  |  16. 01. 2006 21:07

Tak pozor pane kolego. <img src=http://www.eicta.org/files/HDreadyLogo-142227A.jpg> je oficialni evropske oznaceni ktere sdeluje ze televizor je schopen zobrazit HD signal 50 i 60 Hz, 720p a 1080i a vertikalni rozliseni obrazovky je minimalne 720 bodu a disponuje rozhranim HDMI s podporou HDCP. Televizor s obrazovkou ktera nesplnuje ani rozliseni PAL takovou nalepku nedostane.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  16. 01. 2006 22:43

velmi dobře kolego, je potřeba šířit osvětu

 |   |  Odpovědět
Liborek  |  16. 01. 2006 22:56

To by ale tem lidem, kteri kupuji levne plazmy 480 radku mel nekdo rict.

 |   |  Odpovědět
kafe  |  17. 01. 2006 07:35

plasma s 480 radky nema vylepene tohle logo

 |   |  Odpovědět
BooT  |  17. 01. 2006 10:14

Hehe, a kdo zabrani(postihne) toho, kdo to tam nalepi, jena aby to bylo zajimavejsi a aby to lepe prodal? Uz jsem tohle nescetnekrat videl v ruznych prospektech obchodu i primo nalepeny na zjevne nevyhovujicim vyrobku. Tohle bohuzel nikdo nekontroluje a ani nema jak postihnout..proste to svedou treba na tiskovou chybu a hotovo....kupujici ve chvili, kdy k tomu bude chtit pripojit nejaky kvalitnejsi signal zaplace

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  17. 01. 2006 10:45

Obchodnice triky jsou ruzne. Letak kde je zobrazen nejlepsi model a pres nej je uvedena cena za nejlevnejsi model - "ceny jiz od..." je bezny. Situace kdy se vyrobce chlubi necim a pritom podpora te veci je zcela zalostna je taktez bezny. Ale otevrene lhani - kdy nekdo oznacuje logem "HD ready" televizi, ktera ty presne parametry nesplnuje - to je jina kava. Jste si jisty, ze to tak nekteri vyrobci (nebo snad obchodnici?) delaji?

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  17. 01. 2006 17:05

...pokuď někdo nakupuje podle údajů v reklamních prospektech dobře mu tak
(je potřeba se dívat co je přímo na televizi od výrobce - většinou je tam to logo natištěné)

 |   |  Odpovědět
Fiskin  |  20. 01. 2006 09:35

Napis HD ready, je iba polovicaty uspech, treba hladat FULL HD, hd ready ma vertikalne rozlisko tusim 768p, treba hladat 1080p ale tam su este kurevsky velke ceny

 |   |  Odpovědět
Fiskin  |  16. 01. 2006 11:57

Ak bude mať PS3 aspon z polovice take parametre ako sa uvádza, tak bude steven musiet ohlasit v tomto roku zase nove ciele a to co najskor X-BOX 720, lebo ta sracka X360 stoji za staru bačkoru.

 |   |  Odpovědět
papaHoth  |  16. 01. 2006 14:55

tak jest, chlapík kecá blbosti, kterým ani sám věřit nemůže. XBOX 360 se bude prodavat do ty doby, nez prijde PS3, poté pořízení Xboxu ztrácí smysl a on to moc dobře ví. Je to technologicky starej pekáč na úrovni aktuálního PCčka za rok to bude nicka za pár babek.
Já chci PS3 - IHNED  

 |   |  Odpovědět
kromec, kromec  |  16. 01. 2006 15:52

V historii uz byl par pokrokovych konzoli s namakanym HW(napr. ATARI JAGUAR) apresto neuspeli, takze je podle me docela chyba delat predcasne zavery.

 |   |  Odpovědět
Lokutus2, Lokutus2  |  16. 01. 2006 17:20


Sony to nepodcení. PS3 bude nejlepší!!!

 |   |  Odpovědět
andr3  |  16. 01. 2006 18:21

X-Box 360? panove z MalyhoSoftu, prsimvas zabalte to. odanost patri PS. ani jeden z jeho predchudcu co mam mel nezklamal. Jednicku se mi podarilo sehnat v jedne z prnich varek a dvojka mi byla vernym pritelem kdyz uz mi nestihal stary comp, a ten nynejsi jeste asi vydrzi, ale PS3 si poridim stoprocentne, ikdybych mel brigadovat cele leto. i to pristi.!
Na X-Box kas.u

 |   |  Odpovědět
D  |  16. 01. 2006 19:04

V pauzičkách mezi brigádama se potom můžeš doučovat češtinu - jako jak dělit slova, kde oddělit věty čárkama a tak. Nebo řekni rovnou tatíkovi, ať vyplázne prachy

 |   |  Odpovědět
TRaw  |  16. 01. 2006 21:22

mno jestli vyjde na jare tak sezeru svoje ponozky.....a btw nintendo nakope sony rit

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  16. 01. 2006 20:41

Jeste pred rokem me PS2kari presvedcovali, ze je to o kvalite her, ze hruby vypocetni vykon neni vsechno a neni dulezite, ze na PC je asi 4x takovy. Ted bude PS3 s vyssim vypocetnim vykonem nez cokoliv jineho na trhu a zacneme se od Sonyfanboyu dozvidat, ze hlavni je brutalni vykon a co ho nema, je pekac.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  16. 01. 2006 22:40

no ano, PS2 válcuje konkurenci kvalitou "only" titulů a když k této tradiční "vlastnosti" přidáme výkon PS3, tak z toho vychází "über" konzole  . . . btw. mít nálepku nejvýkonnější konzole na trhu je výhodné vzhledem ke konvenujícím PCčkářům, které přestalo bavit cpát peníze do hw a krást hry

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  16. 01. 2006 23:23

Kradeni her jen tak neomrzi. Rekl bych, ze naprosta vetsina lidi v CR ma PS2ku ocipovanou a neni to jenom proto, aby si tam mohli poustet divx filmy.
Jestli PCckare neco prestava bavit, tak je to nechat se obtezovat ochranami z legalne koupenych her. Ja seriozne uvazuji o dualbootu WinXP/WinXP jedny na hry a druhe na vse ostatni.
A zrovna v CR s minimalnim rozsirenim HD televizi, bych byt konzolistou, o cpani penez do HW pomlcel.

Ale zpet k puvodnimu tematu - je to porad dokola. Kdyz je konzole nova a vykonnejsi nez PC, tak se konzolisti PCckarum chlubi grafikou, ktera na PC nejede. Kdyz konzole zastara a kazde PC ji graficky strci do kapsy, tak se ohaneji kvalitou her, kde o grafiku vubec nejde. PC hraci nejsou lepsi a delaji totez v blede modrem.
Tady zacali tuhle hru na blbecky hrat dva konzolisti, tak se jim proste smeji.

 |   |  Odpovědět
Stara Blazkova  |  17. 01. 2006 10:23

> Kdyz je konzole nova a vykonnejsi nez PC, tak se konzolisti PCckarum chlubi grafikou,
> ktera na PC nejede. Kdyz konzole zastara a kazde PC ji graficky strci do kapsy, tak
> se ohaneji kvalitou her, kde o grafiku vubec nejde

Ano to je pravda, kazdy mame svojho milasska :) Na PC aj na PS som hral uzasne hry, ale myslim ze momentalne je na PS2 je viac kvalitnejsich titulov, ktore PC hry porazaju v pribehu, designe postav a hudbe. Inak povedane, na PC neexistuje Final Fantasy :) A prave kvoli nej si pockam na PS3.
Som zvedavy, kedy PC prebije vo vykonnosti PS3 - 2 teraflopy sa tromfuju dost tazko ;). Afaik celkovy vykon PC je niekde na hranici 60gflop (max. 12-15gflop 2jadrovy procesor, max. 40gflop graficka karta).

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  17. 01. 2006 10:39

Kdyz chci opravdu dobry pribeh, propracovane postavy a kvalitni hudbu a pritom mi nevadi linearita pribehu, tak jdu do videopujcovny (nebo nekdy filmoveho klubu).

 |   |  Odpovědět
lama  |  17. 01. 2006 20:00

Ta cisla, ktera pisete u PC jsou postarsi, ale jen to odrazi, ze zatimco PS3 (pokud Sony nekeca a ja myslim, ze ano) bude deset let stat na miste, kolem ni pobezi vyvoj vesele dal.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  17. 01. 2006 16:59

ale kolego, vždy je to o HRÁCH . . .

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  17. 01. 2006 17:12

A co jako? Smeji se Fiskinovi a papaHothovi. Nerikam, ze to neni o hrach. I kdyz treba moje oblibene hry dosud na konzoli z technologickych duvodu existovat nemohly (rozliseni televize a nemoznost ovladat hry po klavesnici) a i nadale budou omezene nektere aspekty, ktere podle me k dobre hre patri - mody. Takze z meho pohledu to je i hodne o platforme, protoze konzolova platforma nenabizi to, co mam na hrach rad.

 |   |  Odpovědět
fiskin  |  17. 01. 2006 22:48

Kedysi velmi dávno, keď som vyšmaril 8-bitove ataričko do šrotu, som sa rozhodoval či amigu 500 bez HDD a bez monitoru alebo vybavenu 286, tak som sa nakoniec rozhodol (no hlavne rozhodli gamesy, predsa len shadow of the beast bola ina kava ako kockate traslave trapenie na PC) pre Amču, sice ma vyšla trošku drahšie, ale dodnes nelutujem. Vydržala mi podstatne dlhšie (ako tá uprdená 286) až do nastupu pentii, kedy ju čo sa tyka hier vytlačilo zo stola PSX. A za tu celú dobu, čo už je hodne vela rokov, som nevidel žiadnu behačku, hopsačku, arkadovku, mlatičku pri ktorej by som si povedal, ako to na tom pecečku vyzera suprovo. Tak čo to kurva meleš o nejakom ovladani klavesnicou, žiješ v 80 rokov pri PMD 85? Nojnovšie sa velmi bavime pri Buzz music quiz, ta hra ma dokonca vlastne na telo prisposobene ovladace, tak tohoto sa u konzervativnej konzervy zvanej pecko asi nikdy nedočkaš.

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  17. 01. 2006 23:41

Vase historicka exkurze me vubec nezajima. Ja hraji hry dneska. A na svoje simulatory a strategie potrebuji klavesici. To, ze nemuzu svoji naprostou neznalost popularni hudby prokazat v nejakem hudebnim kvizu za pomoci specialnich ovladacu me opravdu zily netrha.
Kdyz me omrzi opravdove hry, tak je porad asi milion veci, jak pomoci PC utracet cas. Skutecne mi neni jasne proc jste ten prispevek napsal.

 |   |  Odpovědět
Fiskin  |  18. 01. 2006 09:31

a jedna s tych milion veci je lozit na forum, ktore nema nic spolocne od pecka a vysvetlovať, že bez klavesnice a simulatorov (predpokladam ze Need for speed su na pecku tiež označovane ako simulator) nie je zabava. By som trošku podumal nad tým ktoré príspevky su bezpredmetné. 

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  18. 01. 2006 10:21

Na konzolova fora chodim, protoze se o konzole okrajove zajimam. Inu mate pravdu, ze moje poznamka hodnotici vas a jeste jeden prispevek byla zbytecna, ale vase argumentace byla tak zabavna, ze jsem si nemohl pomoci. Zdaleka jsem ale nebyl tak mimo, jako kdyz jste ze vy zacal rozepisovat o Atari vs. 286. S vasi funkci negramotnosti (myslite si, ze tvrdim, ze bez simulatoru neni zabava) vam nepomuzu, takze sbohem.

 |   |  Odpovědět
Fiskin  |  18. 01. 2006 11:21

No zjavne to nebolo pochopene ale ta archaicka poznamka smerovala k tomu, že mi prišlo trošku zabavne tlačiť do popredia ovladanie hier klavesnicou, ktorá je podľa mňa určena na niečo iné. A druhá vec, že pecko, čo sa tyka hier, bolo vždy out, v minulosti i v sučasnosti. To že vas baví určitý špecificky druh zabavy, to ako keby niekto kto sklada puzzle napisal, že konzoly su o ničom, lebo sa na nich nedaju skladať puzzle. PC je spotrebič ktory sa radi medzi miktovlnku, pračku, TV atd., ale pre niektorých to je multimedialne centrum zabavy, ale ku tomu ma ešte veľmi ďaleko.

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  18. 01. 2006 12:03

Hmm. Na PC existuje siroka nabidka her. I kdyz treba mlaticky, plosinovky a sportovni tam stoji za pendrek. Na konzole existuje siroka nabidka her i kdyz treba strategie a simulatory tam stoji za pendrek. Fakt nevim, proc sem tahate skladani puzzle. Ja bych mohl klidne povazovat nektere konzolove zanry za specifickou zabavu a rikat, ze konzole jsou out.
Klavesnice (spolu s mysi) je bezkonkurencne nejlepsi zpusob jak ovladat FPS hry - ktere jsou stejne popularni a rozsirene na PC i konzolich, takze fakt netusim, proc mate s klavesnici takovy problem.

 |   |  Odpovědět
Fiskin  |  18. 01. 2006 15:11

ale v poho, nechte to plavat. Asi za cca 20 rokov, som nehral ziadnu hru z klavesnice, buď to ten system nepodporoval, alebo by sa to aj tak nedalo, tak mi pride komicke, ked niekto vyzdvihne ovladanie klavesnicou ako výhudo.

 |   |  Odpovědět
kromec  |  17. 01. 2006 07:57

Ja zustanu u PC co sem se zatim dival na hry tak nic moc(z meho pohledu). U PS3 a XBOX360 me pripadaj hry strasne komercni jednoduche malo komplexni, kdyz to reknu jednoduse proste pro masy. Asi jsem trochu narocnejsi hrac tak zustanu jeste dlouho u sveho PC a nemusim aspon vrazet prachy do predrazenych her prokonzele(na PC jsou hry podstatne levnejsi).

 |   |  Odpovědět
lama  |  17. 01. 2006 16:27

Nekomercni hry na PC? To jsou ktere presne?
Neco se usetri na hrach, ale zase to clovek vrazi do grafiky, procesoru, pameti, disku,... (ovsem to vsechno klidne prebije kvalitni HDTV ke konzoli, pokud by ji clovek jinak nekupoval.
Osobne zustanu u PC, ktere stejne potrebuji, ale je pravda, ze me par veci z konzoli laka, treba u Kameo pro PC bych asi prilis dlouho nevahal.

 |   |  Odpovědět
kromec, kromec  |  17. 01. 2006 17:04

Treba simulatory a nebo nektere typy strategii to urcite nejsou hry pro masoveho hrace, kterej si chce sednout vzit do ruky gamepad a hlavne nepremyslet nebo nekolik dni se jen ucit ridit letadlo. Pak u PC existuji i free projekty treba steel panther(je pokladana za nejlepsi valecnou strategii) a ruzne free mody(counterstrike, rome total realsm....) ktere by nikdy na konzolich nevznikly(drahy a licencovany vyvoj). Proste PC bude spis pro fajnsmekry(na zpusob CT2) a konzole se budou stale vice komercializovat(na zpusob NOVY) ,protoze se levne tituly pro mensinoveho hrace nebudou vyplacet.

Ja mam osobne svoje PC necele 4roky a za tu dobu jsem do nej dal cca 25000 a stale me vetsina her na nem funguje bezproblemu, kdybych spocital kolik bych musel dat navic do konzolovych her, do konzole a TV tak stale vychazi lip PC.

 |   |  Odpovědět
lama  |  17. 01. 2006 19:36

To ovsem neznamena, ze nejsou komercni, asi sam uznate.
Tech freeprojektu zas neni tolik, i kdyz verim, ze nektere z nich jsou velmi zajimave, nemuzu to bohuzel rict o vsech. Aby to nevyznelo, ze jsem nejak proti hrani na PC nebo ze mu snad dokonce nedavam budoucnost, naopak, ale presto verim, ze konzole pretahnou jeste vetsi cast "mainstreamovych" PC-hracu.
Je to o mnozstvi her, ktere clovek kupuje. Myslim, ze u mnoha lidi nula od nuly, nekde se konzole muze vyplatit, nekde ne.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  17. 01. 2006 16:50

1. zatím je známo pár launch titulů pro PS3, určitě nezůstane jen u nich
2. ty málo komplexní hry myslíš asi nějaké hopsačky pro děti, jinak je to spíš otázka konkrétních žánrů, btw. každý výrobce hry ji dělá tak, aby byla pro masy . . . jinak by přece nic nevydělal . Pak je otázka jestli taková hra obsahuje něco, co pesvědčí hardcore hráče aby ji koupili (tzn. musí mít hloubku). Dobrým případem je serie FF u které jsou vždy dva způsoby jak ji hrát - buď se vést po hlavním příběhu a neobtěžovat se skrytými úkoly (u FFX asi 60-70h na poprvé) nebo jít po každém náznaku vedlejších úkolu a rozvinutí děje (u FFX 120h+)

 |   |  Odpovědět
Láhve  |  16. 01. 2006 11:16

Co si budeme povídat, Steve Ballmer má před launchem PS3 sevřenou... řiť. :) Klasiké kopání kolem sebe, to dělá M$ svým konkurentům vždycky :)).

 |   |  Odpovědět
Alex  |  16. 01. 2006 19:37

Může být hůř. Některé firmy třeba koupí produkt, a uvolní ho zdarma, aby poškodily konkurenci. Třeba Sun v době svého sporu s Microsoftem koupit StarOffice (komerčně poměrně neúspěšný produkt jisté německé firmy), a dal ho světu zdarma.

 |   |  Odpovědět
shrek  |  17. 01. 2006 00:27

A rektální alpinisté MS kvůli tomu dodnes truchlí, jak se zdá.

 |   |  Odpovědět
kromec, kromec  |  16. 01. 2006 11:04

POkud budou lide kupovat PS3 jako levnou nahradu prehravace Blue-ray disku, tak to pro SONY neni moc vyhodne. Protoze SONY ma hlavne zisk z prodeje her a na prodeji samotne konzole prodelava. A kdyz si to nekdo koupi jen kvuli prehravani tak na to moc nevidela.

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  16. 01. 2006 12:12

Je docela pravdepodobne, kdyz uz si nekdo koupi PS3 na filmy, tak ze si tedy cas od casu koupi i nejakou tu hru. Jestli si jich koupi tolik, aby zpetne zaplatil alespon tu "dotaci" ceny PS3 je ovsem otazka. Kazdopadne martketingovy souboj spociva v poctech prodanych kusu konzoli a ten kdo prodava vice konzoli spise presvedci nerozhodnuteho zakaznika, aby si koupil tu uspesnejsi. Z toho pohledu to pro Sony vyhodne bude.

 |   |  Odpovědět
Gigi  |  16. 01. 2006 22:13

No ona je otazka, kolik stoji vyroba PS3. Analytitci se shoduji, ze pod $3 000 se v soucasnosti vyrobit neda (vzdyt jen nejlevnejsi BR mechanika stoji +- $1000)

 |   |  Odpovědět
Flasi  |  16. 01. 2006 23:04

To, ze naklady na vyrobu jsou 3k$, je mnoho mesicu stara informace.

 |   |  Odpovědět
Houbař  |  16. 01. 2006 13:25

Při vypuštění PS2 se také prodalo více konzolí her, také právě kvůli přehrávání filmů. A vidno, že to není zas tak špatnej krok.

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor