Xbox 360 na konci s dechem?

Není to tak dlouho, co řada předních herních společností přišla s tvrzením, že současná generace konzolí vydrží na trhu ještě přinejmenším sedm nebo osm let. Ředitel společnosti THQ, Brian Farrell, tehdy kupříkladu tvrdil, že jsou vývojáři teprve na počátku objevování potenciálu jednotlivích platforem, což jim dává výhodnou pozici do budoucna. Tento názor tehdy přímo i nepřímo potvrdili rovněž další studia jako Epic Games, nebo id Software.

Podle vyjádření Roda Fergussona, manažera Gears of War, je ale Xbox 360 prý na konci s dechem. Programátoři z Epic Games se údajně při tvorbě pokračování Gears of War nebezpečně přiblížili technické hranici jmenované konzole, jež nebude mít do dalších let údajně co nabídnout.

"Rozhodně se přibližujeme limitům konzole," prozradil Fergusson v rozhovoru pro server Gamasutra. "Nebude trvat dlouho a Xbox 360 nebude mít vývojářům po technické stránce co nabídnout. Samozřejmě to bude ještě nějakou chvíli trvat, ale každá hra, která se objeví na trhu, a každá demoverze, kterou si můžete vyzkoušet, jasně dokazují, že se hry neustale zdokonalují. A tak to nemůže jít donekonečna."

Rod Fergusson sice později v rozhovoru dodal, že vyčerpání všech možností, jež X360 ukrývá, bude trvat ještě několik let, především díky hrám, jejichž vývoj trvá delší dobu, a které se na trhu objeví až někdy v roce 2010, ale definitivní hranice již začíná nabývat reálných rozměrů.

Zdroj: Gamasutra

Diskuze (5) Další článek: Staňte se designerem LittleBigPlanet

Témata článku: , , , ,