Xbox 360 pomáhá rodičům

Společnost Microsoft před pár dny oznámila novou funkci systému Xbox 360, kterou je rodinný časový zámek (Family Timer). Xbox se tak stane doposud jedinou herní konzolí, která podobnou možnost nabízí. Zámek umožní rodičům nastavit svým dětem maximální dobu, během které budou moci na konzoli hrát, přičemž časové omezení lze přidělit buď na denní, nebo na týdenní bázi.
     
„Microsoft je na poli elektronické zábavy světovým leaderem a z tohoto důvodu je jeho společenskou povinností vytyčovat cestu všem ostatním subjektům. Jednou z našich priorit tak je, aby měli rodiče dostatečnou možnost kontroly nad volným časem svých dětí,“ uvedl Robbie Bach, prezident divize Entertainment & Devices společnosti Microsoft. 

Časový zámek na podobném principu, nabízený taktéž operačním systémem Windows Vista, se tak nyní přenáší i do světa herních konzolí. A jak že to funguje? Po nastavení, a následném překročení limitu se uživateli na obrazovce nejdříve objeví upozornění o blízkém vyčerpání limitu, po chvíli se pak konzole sama vypne. Tato funkce se na nových systémech objeví na konci letošního roku, stávající Xboxy 360 budou automaticky vylepšeny pomocí systémového updatu na nových hrách.

Zdroj: TZ

Diskuze (3) Další článek: X360 porazil Playstation 3 na domácí půdě

Témata článku: , ,