Xbox 360 prý v Japonsku neuspěje

Aspoň tak vidí situaci někteří herní analytici ze země vycházejícího slunce. Microsoft si sliboval od raného startu Xboxu 360 získání silnější pozice v Japonsku, kde původní Xbox propadl. Ovšem někteří analytici si v současné době myslí, že se tomu tak asi nestane. "Nikdo - spotřebitelé, ani softwareoví tvůrci - v poslední době o Xboxu 360 moc nemluví, přestože už zbývá jen pár dní do vydání," řekl analytik Nobuyuki Kawamata z Tokai Tokyo Research Center a dodává, že konzoli nepomáhá slabý počáteční lineup her (díky zpoždění Dead or Alive 4 a Enchant Arm) a nepříznivé technické srovnání s chystanou PS3 od Sony.

Zajímavé je, že někteří analytici očekávali od startu Xboxu 360 velké věci, ale zatím jsou reakcí spotřebitelů zklamáni. "Původně jsme si mysleli, že by Xbox 360 mohl získat majoritní část trhu sebráním části trhu od Sony Computer," řekl analytik Hirotoshi Murakami z Mitsubishi UFJ Securities. "Ale teď si myslíme, že nás taková vyhlídka nečeká, když si vezmeme limitující atraktivitu titulů a vlažné funkce přístroje."

Doupě komentuje: Uvidíme, jak situace nakonec dopadne, přeci jen analytikové nemusí mít vždy pravdu. Ovšem průzkum na Tokyo Game Show ukázal, že zatímco PS3 zaujalo 70% respondentů, Xbox 360 jich zaujal pouze 23%, což naznačuje, že ani brzký start nemusí Microsoftu stačit ke zvrácení situace v Japonsku ve svůj prospěch na poli konzolí a spousta spotřebitelů zůstane věrná značce Sony. 

Zdroj: Gamespot

Diskuze (5) Další článek: Pomožte filmu Silent Hill

Témata článku: ,