Xbox 360 znovu rájem pirátů

Není tomu tak dávno, co společnost Microsoft představila novinku zaměřenou proti pirátům her na Xboxu 360. Nová služba která dokázala při přihlášení se na Xbox Live odhalit flashnutou mechaniku na vašem Xboxu 360. Hráči, kteří si takto upravili svou konzoli, dostali pro ni doživotní zákaz přístupu na Xbox Live. Tím přišli o možnost s ní stahovat si dema a hry a hrát z dané konzole online.

Nyní ale hackeři vypustili nový "firmware", s označením iXtree 1.0. Ten dokáže obejít schopnost služby Xbox Live odhalit flashnutí vaší mechaniky. Nový firmware funguje prozatím pouze na konzolích s Toshiba-Samsung mechanikami, ale verze pro Hitachi-LG je prý již ve vývoji.

"Flashnutí" mechaniky je úprava, při níž hráč změní firmware DVD mechaniky v Xboxu 360. Ta následně není schopná rozeznat originální disky od doma vypálených "záložních kopií" používaných piráty, a umožní z nich spouštět a hrát tituly. Výhoda tohoto postupu oproti klasickému chipu spočívá v tom, že není třeba žádného fyzického zásahu do konzole a jejího hardware.

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (10) Další článek: World of Darkness jako MMO

Témata článku: , , , ,