"Xbox 720" by měl obsahovat Blu-ray mechaniku

Microsoft prý kromě toho hodlá zavést systém, který by znemožnil přehrávání použitých her.

Spekulace okolo dalšího Xboxu pokračují. Tentokrát přihodil polínko do ohně herní portál Kotaku, podle jehož anonymního zdroje bude konzole obsahovat Blu-ray mechaniku, podobně jako je tomu nyní u PS3. Neradujte se ovšem předčasně.

Pokud jsou totiž informace onoho zdroje pravdivé, zakomponuje Microsoft do své nové konzole jakousi ochranu, která znemožní přehrávání použitých her. Jak toho chce firma dosáhnout, upřesněno nebylo, jako nejpravděpodobnější se však jeví systém, kdy si zakoupené tituly budete muset zaregistrovat na Xbox Live účtu.

Konzole by dále měla v základním balení obsahovat novou verzi Kinectu, jenž se bude pyšnit samostatným procesorem pro přesnější snímání pohybů. Úprav by se měl dočkat také ovladač, jenž by měl být menší než jeho předchůdce.

Kotaku souhlasí, že bude nový Xbox šestkrát výkonnější než Xbox 360, dokonce nevylučuje, že by mohl výkonnější až osmkrát. Zároveň upozorňuje, že žádný z vývojářů zatím nemá devkity, proto jsou jakékoli dohady o hardwaru čistě hypotetické.

Zdroj: Kotaku
Diskuze (10) Další článek: Seznam plánovaných DLC pro Modern Warfare 3

Témata článku: , , , , , , , , ,