Xbox Game Pass vám umožní hrát 100 her za měsíční poplatek

Microsoft oznámil zajímavou službu Xbox Game Pass, díky které budete moci hrát 100 her za 149 Kč měsíčně.

Xbox One začíná nabírat více a více služeb. Již dlouhou dobu známe EA Access, nicméně dnes si můžeme na této konzoli také zahrát hry z Xbox 360 díky zpětné kompatibilitě a díky Xbox Play Anywhere získáme po koupi určitých her kopii na Xbox One i PC (s Windows 10). Tento seznam doplní toto jaro nová služba zvaná Xbox Game Pass.

Přirovnáním je nejblíže k EA Access. Za měsíční poplatek ve výši 149 Kč si budeme moci zahrát celkem 100 titulů. Tato cenovka je velmi zajímavá, poněvadž v USA bude stát 10 dolarů, což by u nás znamenalo alespoň 249 Kč. Český Microsoft však skutečně uvádí, že u nás zaplatíme pouze 149 Kč měsíčně.

Na rozdíl od EA Access nebudou hry v Xbox Game Pass natrvalo. Seznam bude každý měsíc aktualizován s tím, že pokud se vám nějaká hra zalíbí, můžete si ji koupit s 20% slevou a všechna DLC k této hře s 10% slevou. Z důvodu, že se seznam her každý měsíc pozmění, nebude možné si službu předplatit na celý rok.

game_pass_2.jpg

Xbox Game Pass je zatím ohlášen pouze pro Xbox One, i když je zde šance, že se ho dočkají i jiná zařízení s Windows 10. Součástí programu budou sice i hry z Xbox 360, které poběží v rámci zpětné kompatibility, nicméně služba nebude k dispozice na konzoli Xbox 360.

Důležité upozornit, že k jejímu fungování nepotřebujete Xbox Live Gold ani jiné služby. I když samozřejmě, pokud si budete chtít zahrát nějakou hru online, je vyžadováno předplatné Xbox Live Gold.

Xbox Game Pass u nás startuje někdy na jaře za již zmiňovaných 149 Kč. Službu zatím mohou vyzkoušet v předběžné verzi pouze členové programu Xbox Insider. Na kompletní seznam her si ještě budeme muset počkat, již nyní však máme potvrzeno spoustu titulů jako například Halo 5: Guardians, LEGO Batman, Gears of War: Ultimate Edition, Terraria, Mad Max či Payday 2. Pro bližní informace zavítejte na oficiální stránku konzole Xbox.

Diskuze (7) Další článek: Nvidia GTX 1080 Ti oficiálně: vyšší výkon než Titan X a překvapivá cena

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,