Xbox hlásí vítězství v USA

Microsoft oznámil, že podle dat NPD si X360 ve posledních třech měsících loňského roku vedl natolik dobře, že porazil konzoli od Sony v poměru 2:1. K tomu mu především pomohlo 1,4 milionů kusů prodaných v prosinci, což je i největší počet prodaných Xboxů v jednom měsíci.

VIDEO: 367 'Gears of War 2 - ukázka protivníků'

Podle Microsoftu se 3rd party hry prodávaly také velice dobře, v listopadu se prodalo her za zhruba 298 milionů dolarů a v prosinci dokonce 504 milionů. Nejvyhledávanějšími byly Gears of War 2, Call of Duty: World at War, GTA IV, Madden NFL 09, Left 4 Dead a Fable 2. „Našim cílem pro rok 2008 bylo získání nového obecenstva na poli her a zábavy. To se nám povedlo, díky novým inovacím jako NXE a Xbox 360 se tak stal favoritem v interaktivní zábavě,“ tvrdí Don Mattrick z Microsoftu.

wiifit01.jpg wiifit04.jpg
wiifit07.jpg wiifit10.jpg

Microsoft si tedy i přes dobrá čísla u Sony stále na domácí půdě drží. V USA, ale jasně kraluje Nintendo Wii a to i po softwarové stránce, když se Wii Play prodalo přes 5 milionů kusů. Mezi dalšími dobře prodávajícími se tituly najdeme Wii Fit (4,5 milionu) Super Smash Bros Brawl (4 miliony) a kupodivu Mario Kart DS, který i přes své stáří zaujal 1,65 milionů hráčů.

Zdroj: Videogamer

 

Váš názor Další článek: Na čem nyní pracuje Kojima?

Témata článku: , , , , ,