Xbox One – první detaily o systému reputace

Nový systém reputace na Xbox One má zase o něco více zpříjemnit hraní multiplayeru. Alespoň si to myslí Microsoft.

Nedávno jsme vám přinesli informaci o tom, že Microsoft chce zlepšit požitek z hraní multiplayeru na Xbox One funkcí Smart Match, což je v zásadě vylepšený matchmaking. Nyní představila spolenost další připravovanou serepetičku, která bude mít opět jediný cíl – zlepšit úroveň multiplayeru.

Jedná se o tzv. systém reputace, díky němuž poznáte, jestli váš nepřítel je často vulgární, jestli ve hrách podvádí, spamuje a mnoho dalšího. Můžete si ho tak umlčet nebo zablokovat a už ho víckrát nepotkat. Navíc když nějaký hráč bude často blokovaný či hlášený, tak se mu to následně přes důsledné varování objeví i v profilu. Ten se pak rozdělí do tří kategorií: "dobrý", "měl by se zlepšit" a "vyhněte se mi".

„Nový systém bude střádat všechny zpětné vazby od on-line hráčů, které pak následně zpracuje a spravedlivě vyhodnotí. Vaše pověst bude záviset pouze na vás. Čím více hodin odehrajete, aniž byste dělali blbosti, tím lépe. Pokud dáváte ale přednost podvádění, tak vás model odhalí a následně zaslouženě potrestá,“ řekl Xbox Live programátor Michael Dunn.

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (4) Další článek: Uniká tuna obrázků ze sci-fi akce Prey 2

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,