Xbox One dovolí sdílet zlatý účet s celou domácností

Microsoft odhalil další detaily o novém systému zlatých účtů Xbox Live Gold a především o výhodách, které dostanou ostatní členové rodiny.

Jak už jistě víte, nový Xbox One si mohutně zakládá na sdílení obsahu mezi kamarády a členy rodiny a hromadném využití služeb skrze jeden jediný účet. Podpoří to i novinka jménem Home Gold, což je vychytávka, která odemkne výhody zlatého účtu majitele všem, kdo používá stejnou konzoli Xbox One, i když dotyčný není připojen. To vše bez jakýchkoliv poplatků.

Pokud tedy budete vlastnit zlatý účet, mohou jeho výhod využít všichni v domácnosti, případně kamarádi, co příjdou na návštěvu. Mezi dostupné služby patří např. multiplayer ve hrách, DVR, SmartMatch a mnohé aplikace včetně Skypu či Internet Exploreru.

Počet účtů, které mohou najednou využívat výhody zlatého účtu jednoho z uživatelů, není nijak omezen, jediným limitem je nutnost vše provádět na jedné konkrétní konzoli, na které je majitel zlatého účtu registrován. Zkrátka stačí, abyste byli připojení k „domácí konzoli“.

137607279575.jpg

To částečně platí i pro sdílení her a jiných výhod na dalších konzolích. Pokud tak například zavítáte s multiplayerovou hrou ke kamarádovi, který má pouze klasický účet, bude ji s vámi moci hrát, jelikož si na chvíli vaší návštěvy „vypůjčí“ váš zlatý účet. Pokud si kdekoliv stáhnete a zakoupíte novou hru, automaticky se spojí s vaším účtem a objeví se i ve vaší domácí konzoli, takže k ní budou mít okamžitě přístup všichni ostatní.

Rozhodně se nejedná o bůhvíjak velké změny, jsou to ale právě detaily, které nám zjednodušují život. Co si o tom myslíte vy?

Zdroj: Xbox

Diskuze (4) Další článek: The Bureau: XCOM Declassified láká filmovým trailerem Aftermath

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,