Xbox One na GC 2013: všechno na jednom místě

Nejočekávanější evropská videoherní akce je v plném proudu a Microsoft ji odstartoval s veškerou grácií a s hromadou zajímavých informací.

Indie scéna na prvním místě

Microsoft v první řadě potěšil programem ID@Xbox, který zaručí bezproblémový přístup všem indie vývojářům. V praxi se jedná o službu, kam se mohou přihlásit všichna nezávislá studia, která stojí o vývoj na Xbox One.

Po úspěšném zaregistrování a schválení každý jednotlivý tým obdrží dvě debug konzole a přístup k veškerému výkonu. Využít budou moci všech možností včetně kompletní sady Xbox Live, do které patří například SmartGalss, Gamerscore, achievementy či neomezený cloud prostor. Navíc žádné studio nebude muset platit žádné poplatky za různé aktualizace nebo certifikace, jako u Xboxu 360. K dispozici taktéž bude tým z řad Microsoftu, který když tak v nesnázích pomůže nováčkům v branži se lépe orientovat.

FIFA 14 ke každé předobjednávce Xbox One zdarma

Evropské hráče jistě potěší, že Microsoft vyjednal s EA exkluzivní partnerství ohledně očekávaného next-gen fotbálku FIFA 14. Každá předobjednávka k poslednímu datu vydání obdrží zdarma digitální kopii hry, a pouze Xbox One verze nabídne mód „Ultimate Team Legends“, kde si budete moci zahrát za ty největší fotbalové legendy.

1376998328-xbox-one-x-fifa-14.jpg

Nové tituly a exkluzivní obsah

Svoji premiéru si tu odbyl titul Fable Legends, který má vrátit zpět pošramocenou slávu série. Pochopitelně se bude jednat o zcela plnohodnotné pokračování. Půjde o multiplayerový titul s kooperací pro čtyři hráče, v němž si budete moci vybrat rasu či povolání podle svého gusta. Taktéž se můžete stát jak známým hrdinou, tak i grázlem široko daleko. Pokud ovšem nechcete, aby se někdo ve hře kolem vás motal, tak půjde hrát i v singleplayeru se třemi umělými parťáky. Vaše hra, váš příběh.

1376994568-3.jpg 1376994571-2.jpg 1376994573-1.jpg

Fable Legends využije Xbox One se vší parádou, proto zajisté očekávejte nový engine, na němž pohádkový svět Albionu rozkvete. Dále pak vývojáři ze studia Lionhead slibují podporu nejrůznějších serepetiček jako SmartGlass, cloud, Kinect apod. To se ostatně dalo čekat.

Ubisoft nezůstal nijak pozadu a po včerejším úniku oficiálně potvrdil bojovku Fighter Within určenou pro pohybovou kamerku Kinect. Jedná se vlastně o pokročování hry Fighters Uncaged, která má být vylepšená ve všech směrech. Nyní například Kinect bude snímat kompletně celé tělo včetně síly rány a její přesnosti, proto je prý pro úspěšně vyhraný zápas nezbytný tvrdý trénink.

Na cestě na Xbox Live je i střílečka Cobalt od tvůrců kostičkového fenoménu Minecraft. Ta nyní běží v alfa verzi na PC, ale v nedaleké budoucnosti vyjde i na Xbox 360 a Xbox One. Bohužel přesné datum nepadlo. Microsoft ještě dále potvrdil časovou exkluzivitu her Peggle 2 a Plants Vs Zombies: Garden Warfare

Na konferenci Microsoftu nesmí chybět ani Call of Duty: Ghosts. Představena byla prvně mapa Chasm, která je zasazena do zničených městských ulic. V akci byli vidět psi, bojoví droni, neviditelné pláště a nový mód Blitz. Verze na Xbox One nabídne také oblíbené dedikované servery a navíc vyjde i ve speciálním bundlu s Xbox One, kde budou zdarma přídavné DLC.

Ukázka rozhraní

xboxOne-Ready-to-play_copy.jpg

xboxOne_UI_CMYK_home_GamesCon.jpg xboxOne_UI_CMYK_pins.jpg xboxOne_UI_CMYK_Store.jpg

Váš názor Další článek: Splinter Cell: Blacklist v novém traileru Accolade

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,