Xbox One překonal hranici dvou milionů prodaných kusů

Microsoft včera konečně zveřejnil oficiální prodejní čísla konzole Xbox One. Zařízení od počátku svého prodeje vyexpedovalo už přes dva miliony kusů.

Za 18 dní prodala konzole více jak 2 miliony kusů přibližnou rychlostí 111,111 kusů denně, tvrdí Microsoft. Zákazníci propařili a prokoukali už 83 milionů hodin.

Jsme velmi potěšeni pozitivní odezvou fanoušků,“ nechal se slyšet Yusuf Mehdi, viceprezident marketingu divize Xbox. „Jsme nadšeni, že se prodeje pohybují rekordní rychlostí, již se prodalo přes 2 miliony kusů.

Po chvilkovém tichu tedy statistická válka konzolí nové generace startuje naplno. PlayStation 4 hlásil překonání dvoumilionové hranice už začátkem prosince, takže se dá říci, že má Sony lehký náskok. Stále však samozřejmě není nic jisté. Snad jen to, že měření velikosti nádobíčka oficiálně započlo.

Poptávka po nové generaci konzolí je extrémně silná,“ dodal John Love, vedoucí videoherní sekce Amazonu. „Ve špičce zákazníci na webu Amazonu objednávali až 1000 konzolí Xbox One za minutu.

Ať už se na to díváte z jakékoliv strany, konkurence je dobrá. Obě společnosti se budou navzájem tlačit k lepším výsledkům a hráči z toho nakonec odejdou vítězi. Jak by řekl Mickey Avalon: „My d*ck need no introduction. Your d*ck don’t even function.

Diskuze (12) Další článek: Rayman Legends přitančí na next-gen konzole ke konci února

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,