Xbox One ve světových recenzích: velká mašina se slibným startem

Po menším náskoku konkurence se na trh chystá také nejnovější generace konzole od Microsoftu. Světové redakce zveřejňují svůj verdikt a my tak můžeme konečně srovnávat a přemýšlet nad koupí.

Níže naleznete kompletní seznam recenzí nejnovějšího herního hardwaru z dílen Microsoftu, pojďme si to ale napřed shrnout. Xbox One zcela podle očekávání působí nejvíce na americkou část obyvatel naší zeměkoule. Konzole přináší univerzální zážitek, ve kterém lze plavně přecházet mezi hraním her, sledováním televize a používáním aplikací. Právě v tom je podle recenzí největší síla konzole – je to univerzální nástroj pro digitální zábavu do vašeho obýváku.

Bohužel…pokud neplánujete aktivně používat kabelovou televizi, stává se pro vás Xbox One velmi omezenou koupí. Ano, hry si na něm zahrajete, startovní tituly ale nikdy nebyly tím, nad čím by hráči prskali blahem a na opravdový herní nášup si ještě počkáme. Pokud tedy prahnete především po skvělých hrách, a to hned, nový Xbox nejspíše nebude pro vás.

Také hlasové ovládání se zdá být umně implementováno a zdá se, že Microsoft v budoucnu očekává jeho bohaté využití. Dokonce více, než v případě ovladače. Bohužel uživatelské prostředí zatím není moc přívětivé a často trvá moc dlouho, než se dostanete tam, kam chcete.

Jak na tom tedy Xbox One je? Řekl bych, že na velmi podobné úrovni, kde v současné době vězí i PlayStation 4. Velký potenciál, slibný start. Chcete sledovat televizi a mít vše pod palcem? Pak je pro vás Xbox jasnou volbou. Pokud jsou to ale spíše hry, které vás táhnou ke konzoli, pravděpodobně vám doporučíme PS4. Na opravdové využití obou konzolí si ale ještě počkáme.

PS: Po vzoru PS4 chystá epický start prodejů také Xbox One. Ten se bude konat v pátek, 22. listopadu, v pět hodin ráno našeho času. Opět vám samozřejmě nabídneme živý stream, který budete moci sledovat na našich stránkách.

Světové recenze

·Ars Technica

·Destructoid

·Engadget

·Eurogamer

·GameInformer

·Gizmodo

·IGN

·Joystiq

·Kotaku

·Kotaku Australia

·PC World

·Polygon

·Rev3

·Shack News

·Telegraph

·The Verge

·Videogamer

·Wired

Diskuze (16) Další článek: Podívejte se na krvavý startovní trailer z Dead Rising 3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,