Xbox One vyrazí online každých 24 hodin

Microsoft se rozhodl polevit, bohužel ne všude.

Odhalení nové generace konzole od Microsoftu přineslo spoustu kontroverzích detailů. Bude konzole neustále připojená k internetu? Opravdu nebude podporovat bazarové hry? A jaké hry to vůbec budou? Jsme si jisti, že se dozvíme vše podstatné na výstavě E3, prozatím se nás však společnost snaží uklidnit novým prohlášením se špetkou informací.

Tak především, s novým Xboxem se budete muset připojit k internetu každých 24 hodin. S tím se holt budeme muset smířit a kolem cesta nevede. Jedná se rozhodně o nepříjemné omezení, na druhou stranu má dnes internet takřka každý, a když už vede jeden kabel do počítače, tak proč nepřidat další pro konzoli? Díky tomu budeme moci minimálně využívat jejích služeb, jako je úložiště na cloudu, synchronizace se sociálními sítěmi a dalších maličkostí, na kterých si Microsoft podle všeho zakládá.

microsoft-xbox-one-01.jpg Xbox_One_controller.jpg xboxhardware1_1020_verge_super_wide.jpg

Po minele s bazarovými hrami se výrobce také rozhodl zařadit zpátečku. Nejspíše šéfům došlo, že nutnost kupovat si všechny nové hry bez možnosti si je jednoduše půjčit od kamaráda nepřinese hodně pozitivních ohlasů, takže tu máme změnu. Nový Xbox nabídne jakousi strukturu rodiny a přátel.

Všichni v domácnosti budou mít plný přístup k vašim hrám, ať už hrajete na jakémkoliv účtu. To se ostatně dalo očekávat. Nyní však budete moci „půjčit“ hru i kamarádům. Stačí, abyste byli propojeni přes Xbox Live a byli přáteli déle jak 30 dnů. Stejným způsobem bude možné jednoduše vrátit či vyměnit dohrané hry, Microsoft žádný poplatek účtovat nebude.To však bude ve velké míře záviset na lokálním dodavateli.

Xbox-one.png

Vývojáři také slibují, že budeme mít maximální kontrolu nad Kinectem. Co uvidí, uslyší a zaznamená. Sliby výrobců však mají tendenci nedoběhnout do cíle, takže raději nebudeme příliš pospíchat s důvěrou a počkejme si na E3, kde se dozvíme více.

Zdroj: Xbox

Diskuze (4) Další článek: Indian Liveplay - Machinarium

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,