Xbox prý stále chystá slabší a levnější konzoli nové generace

Po E3 se objevily zprávy, že Xbox nakonec nechystá dvě verze svojí nastupující generace konzolí. Teď se ale objevují zprávy, které zase vše obracejí o 180 stupňů.

Microsoft možná přece jenom svoji novou generaci konzolí vydá ve dvou verzích. Tvrdí to jeden ze zdrojů mezi vývojáři. Slabší verze Xboxu by prý měla být z hlediska grafického výkonu na podobné úrovni jako PS4 Pro. Celkově má cílit na hodnotu šedesáti snímků za vteřinu při rozlišení 1440p. Pokud se tak Xbox Lockhart opravdu objeví, mohl by být výbornou alternativou pro méně náročné hráče, kteří do konzole nechtějí tolik investovat a skladovat hry na fyzickém nosiči. Byla by totiž bez mechaniky stejně jako současný Xbox One S All Digital.

Původní zprávy už dříve dvě verze Xboxu Scarlett zmiňovaly, ale po E3 to vypadalo, že se podobná akce nakonec konat nebude. Microsoft totiž na veletrhu slíbil pouze nastavení nové laťky z hlediska výkonu konzolí a o slabší verzi Lockhart nepadlo ani slovo. Teď tak přece jenom svítá naděje svátečním hráčům, kteří chtějí stihnout nástup next-genu hned při jeho příchodu a rádi by ušetřili nějakou tu korunu. Je ovšem klidně možné, že se tato verze dostane na trh o něco později. Přesné informace o ceně a prodeji ale ještě nejsou zdaleka jasné a budeme si na ně muset počkat až do oficiálního oznámení.

Diskuze (1) Další článek: The Bad Seed DLC do plošinovky Dead Cells dorazí začátkem roku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,