Xbox Scarlett by mohl mít bezkonkurenční knihovnu herních hitů

Microsoft tvrdí, že je to díky zpětné kompatibilitě i projektům first party studií.

Nejnovější konzole Microsoftu má dorazit na trh už před příštími Vánoci a podle společnosti by mohla hráčům nabídnout dosud nejlepší a nejzajímavější herní knihovnu ze všech dosud vydaných konzolí. Stát by se tak mělo především díky zpětné kompatibilitě a celé řadě špičkových first party studií, které pod pokličkou Microsoftu připravují exkluzivní projekty. 

Zpětná kompatibilita je ostatně funkcí, kterou budou nový Xbox a Playstation sdílet, vedoucí Microsoft Game Studios Matt Booty však v nedávném rozhovoru podotkl, že prioritou hardwaru Xboxu bude především velké dědictví značky, které bude potřeba udržet do budoucna. 

Všechny hry, které fungují na konzoli Xbox One tak budou fungovat i na Scarlett. Interně tedy nenajdete žádné bloky, které by zamezovaly fanouškům hrát své oblíbené tituly z předchozí generace. 

V tuto chvíli je pod křídly Microsoftu už 15 vysoce kvalitních studií a společnost tak očekává, že bude schopna vypouštět do světa po jednom AAA projektu každé tři až čtyři měsíce, což je rozhodně solidní kadence. Jsme zvědavi.

Váš názor Další článek: Herní agenda: pozvolný dojezd ke konci roku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,