Xbox Series X: vše, co víme o nové generaci konzole Microsoftu

Microsoft konečně přišel s dalším odhalením ohledně jeho nové generace konzolí. Co nového jsme se dozvěděli?

Známe přesné specifikace

Minulý měsíc nám novinky ohledně nové generace Xboxu přinesl sám Phil Spencer. Tentokrát si Microsoft pozval novináře z webu Digital Foundry a bez obalu jim prozradil, co se skrývá v jejich nové krabičce. 

image.png

Pro někoho to může být jen změť nedůležitých čísel. Pokud se ale trochu v hardwaru vyznáte, jistě z tabulky níže uvidíte, jak velký výkonnostní rozdíl mezi jednotlivými generacemi bude. Uznáváme, třeba 16 GB RAM už je dnes docela standard a cena konzole by nenarostla o moc, kdyby se toto číslo zvýšilo třeba na 32 GB. Důležité ale je, jak na tom bude grafika s procesorem. Díky jejich kombinaci spolu s ostatními komponenty bude Xbox Series X dosahovat už několikrát zmiňovaných 12 TFLOPs. 

image.png

Samozřejmě nechybí ani SSD s kapacitou 1TB. V tomhle případě Xbox vede oproti konkurenci. PlayStation 5 by měl totiž mít "jen" 500GB. Microsoft si je ale i tak vědom, že pro někoho i 1TB může být málo. V kolonce "Expandable Storage" tedy najdete ještě expansion kartu, která kapacitu zdvojnásobí. 

image.png

Nejedná se o klasický externí disk, který si můžete pořídit už k současné generaci. Tvůrcům konzole bylo jasné, že rychlost bude jedním z klíčových prvků příští generace, a tak Microsoft se společností Seagate vytvořil kartu, kterou můžete vidět na obrázku. Díky tomu, že byla vytvořena specificky pro tuto konzoli, bude napojena přímo na ostatní komponenty a hráč by tak neměl pocítit rozdíl, ať už budou data uložena na hlavním disku nebo kartě. 

Váš názor Další článek: Control poodhaluje první příběhové DLC s názvem The Foundation

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,