Xenosaga 2 - už brzy i v Evropě

O příchodu výborného japonského RPG Xenosaga Episode II: Jenseits von Gut and Bose do Evropy jsme se zmiňovali již v sobotním Stalo se, ale oznámení podobného kalibru si zaslouží podrobnější informace. Mezi ty nejdůležitější patří datum vydání, plánované již na 28. října. Jako malé odškodnění za nekonečné čekání se nám dostane možnosti zakoupit si speciálni edici s filmem vysvětlujícím události předchozího dílu.

   

Děj hry nás přenese 4000 let do budoucnosti, kdy lidstvo bojuje s tajemnou mimozemskou civilizaci, ale i tak trochu se sebou. V RPG klasického japonského stylu lze chodit i bojovat nejen po svých, ale i v obřích bojových robotech. Samožřejmostí je bojový systém plný speciálních schopností a komb. Ovšem největší důraz kladou autoři z Namca na strhující filmový příběh plný odkazů například na filozofii. Navíc doplněný celou řadou po všech stranách perfektně vyprofilovaných postav.

Doupě komentuje: Konečně! Původní hra Xenogears, která je vlastně po vzoru Lucase pátým dílem série, vyšla ještě pod taktovkou tehdejších Squaresoft na PSX a okamžitě si získala zaslouženě miliony fanoušků. Bohužel spolu s pozdějším pokračováním jménem Xenosaga jsme se jich v Evropě nikdy nedočkali. S příchodem Episody II to konečně vypadá, že si tuto vynikající sci-fi ságu užijeme i u nás.

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (3) Další článek: Laser Mouse 6000 - Microsoft hráčům

Témata článku: