XOne Kinect nepodporuje PC, Windows verze vyjde na $399

Pohybová kamerka Kinect z Xbox One nebude kompatibilní se stolními PC, jelikož u ní bude chybět USB konektor na připojení. Pokud tedy o ní budete uvažovat, připravte si podle prvních informacích 399 dolarů.

Když vyšla první verze kamerky Kinect, stala se značně oblíbená u hackerů, kteří se jí snažili modifikovat snad pro každou hru či program. Na to Microsoft zareagoval vydáním Kinect SDK nástrojů a oficiálního hardware pro Windows. Proto se tedy počítalo, že druhá generace Kinectu, která vyjde společně s konzolí Xbox One, už bude od začátku nabízet plnou podporu systému WIndows. Bohužel se tak nestane. Tedy určitě ne z Kinectem, co bude u Xbox One.

xbox_one_kinect-580x412.jpg xbox-one-kinect-sensor_1280.0_cinema_640.0.jpg xbox-one-kinect-sensor-front-large-game0-img233903.jpg

Microsoft se rozhodl udělat dvě verze zařízení - ta první bude u každé konzole Xbox One a nepůjde připojit k PC, protože nebude mít jednoduše USB konektor. Druhá verze s názvem Kinect Windows bude právě disponovat USB 3.0 konektorem, základní funkce by měly být totožné, jen hardwarově se má trochu lišit. Předplatitelská verze teď stojí 399 dolarů, což je enormní částka, se kterou se vytasí málokdo.

Ovšem už teď se objevují první náznaky, že každý zručnější člověk by měl pomocí menší modifikace být schopný připojit k PC i Kinect z Xbox One. Datum vydání je naplánováno na rok 2014 společně se softwarem pro vývojáře.

Zdroj: Geek

Váš názor Další článek: Google prý chystá herní konzoli postavenou na systému Android

Témata článku: , , , , , , , , , ,