Z CG teaseru na Cyberpunk 2077 sci-fi atmosféra přímo sálá

Podařená animace přibližuje zasazení hry jedno z hlavních témat.

CD Projekt lákali na trailer pro jejich nové RPG Cyberpunk 2077 už pěkných pár dnů a ve výsledku to podle mě stálo rozhodně za to. Jasně, jedná se o hodně statickou CG animaci, ve které není ani stopa po nějakých gameplay záběrech, ale cyberpunkovou atmosféru buduje skvělou.

Cyberpunk 02.jpg

Ve videu se seznámíte s Jednotkou Psycho, což jsou speciální jednotky policejního sboru města Night City. Jejich úkolem je bojovat proti lidem, kteří si svoje těla kyberneticky vylepšili natolik, až se vzbouřili proti všemu organickému a stali se z nich vraždící magoři – v herním světě se jim říká Psycho.

CD Projekt slibuje, že Cyberpunk 2077 budě věrný všemu, co představuje žánr cyberpunk. Hráči se ocitnou v pochmurné budoucnosti roku 2077, ve které jsou pokročilé technologie spásou i zatracením lidskosti zároveň. Drogy, chudoba, násilí a segregace v budoucnosti nezmizí – naopak se ještě prohloubí propast mezi lůzou, gangy a všemocnými megakorporacemi.

Hitem feťáků se stane záležitost jménem „braindance“ což je ve zkratce možnost zažít stimuly a emoce jiného člověka. A mezi tím vším budete vy, hrdina, který se musí vyškrábat z úplného dna a snaží se v tomhle bahně přežít.

cyberpunk.jpg

Cyberpunk 2077 má nabízet otevřené prostředí k prozkoumání, nelineární příběh stavějící na dospělých tématech a rozhodnutích hráče, plus znalci původní předlohy (pen and paper hra stylu Dračího doupěte) ocení spoustu odkazů na známá místa. Jediným háčkem je tak fakt, že datum hry je určeno jako: „až bude hra připravená“. Smutné. Nicméně 5. února by se dle teaseru měly objevit nové informace.

Zdroj: TZ

Diskuze (1) Další článek: Herní tablet Razer Edge Pro na vlastní oči (video z CES)

Témata článku: , , , , , , , , ,