Z cen BAFTA odchází ověnčené God of War, RDR2 končí s prázdnýma rukama

I britská akademie se rozhodla vyznamenat severskou výpravu božských proporcí. Westernovka od Rockstaru si naproti tomu nepřipsala ani jeden zářez na pažbě.

Na udílení herních cen už se stalo v podstatě tradicí, že rok 2018 se nese i navzdory neskutečně tvrdé konkurenci ve znamení severského God of War. Výprava otce a syna na nejvyšší vrcholek světů severské mytologie uchvátila hráče i kritiky už skoro před jedním rokem a z cen Britské Akademie si odnesla rovnou pět ocenění. Žádná další hra potom nezískala více než dvě trofeje.

God of War ze slavnostního večera odcházelo s cenami za nejlepší hru uplynulého roku, úspěch v oblasti zvukového zpracování, hudby, výpravy a také za nejlepší herecký výkon, který si vysloužil herec Jeremy Davies za roli záporáka Baldura. V poslední zmíněné kategorii mělo God of War navíc rovnou čtyři želízka v ohni. 

Se dvěma výhrami se potom spokojila hra Return of the Obra Dinn, kterou akademie ocenila za herní design a umělecký úspěch. Pochvalu si vysloužilo také Nintendo Labo, které dostalo cenu za herní inovaci a rodinnou hru. Neúspěch naopak tentokrát muselo hlásit Red Dead Redemption 2 od Rockstaru, které z večera odešlo i přes množství nominací se zcela prázdnýma rukama. Na kompletní seznam vítězů se můžete podívat na oficiálních stránkách ocenění.

Váš názor Další článek: Fortnite je prý horší než droga, princ Harry by jej nejradši zakázal

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,