Z drobného kriminálníka šéfem podsvětí. Jak bude vypadat kampaň českého Crime Boss: Rockay City?

České studio Ingame nám už na konci března přinese svoji novinku, ve které se pokusíme stát šéfem podsvětí celého města. Crime Boss: Rockay City bylo oznámeno docela nečekaně. Brněnským vývojářům se společně s vydavatelstvím 505 Games podařilo zlanařit známé herce. Ve hře se tak objeví třeba Chuck Norris, Danny Trejo nebo Michael Rooker. Už jsme viděli i záběry z hraní a nyní se k nám dostalo i více detailů o tom, jak bude vypadat singleplayerová část hry. 

V hlavní roli je Travis Baker. Jakožto malý drogový dealer má velké plány na ovládnutí celého podsvětí Rockay City. V tom mu ale brání trojice bossů - Dollar Dragon, Hielo a Khan. Na herní mapě má každý přidělený vlastní barvičku, aby bylo jasné, jaké části města ovládají. Některé z nich ale kontroluje šerif Norris. Jeho detektivové čas od času prošmejdí některou městskou část, a tak musíte dávat pozor, abyste zbytečně nezkřížili cestu se zákonem. 

image.png

V jednu chvíli bude na výběr z několika různých misí. Jejich dostupnost se odvíjí od toho, jakou část města ovládáte a jak je na tom vaše reputace. Do akce si můžete vzít partu společníků. Je na vás, kolik jich bude. Od toho se také odvíjí peněžní odměna a získaný respekt. Když je vás méně, akce je sice náročnější, ale peníze není potřeba rozdělovat na tolik dílů. 

Musíte ale dávat pozor na své kolegy. Jakmile některý z nich na misi zemře, v kampani už se neobjeví. Doufáme, že umělá inteligence na tom bude dobře. Nechtěli bychom, aby náš oblíbenec bezhlavě naběhl do přestřelky a pak bychom ho kvůli tomu po zbytek hry neviděli. 

s

Průběh kampaně se mění podle vašich rozhodnutí. Zatím přesně nevíme, jakým směrem se budou různé větve příběhu ubírat, ale dokážeme si představit spoustu variant. Nebyla by od věci třeba možnost spojit se s dalším bossem a zbavit se nepřátel. Potom může přijít menší zrada, abychom se zbavili veškeré konkurence. 

image.png

Kromě vykrádaček je součástí kampaně také souboj o území. Tam nám pomůže Touchdouwn, bývalý voják. Z popisu to zní tak, že tohle budou akčnější části. Nepůjde jen o dobývání území. Občas budete muset i bránit vlastní části města. I tady platí, že když někdo z vaší party zemře, už ho po zbytek kampaně neuvidíte. 

Mimo svoji konkurenci z podsvětí bude dělat problémy již zmíněný šerif Norris. Ten je ve městě nováček a rovnou se svým příchodem začal brojit proti zločinu a hodlá ho z Rockay City vymýtit úplně.

Zdroj: 505 Games

Váš názor Další článek: Nejlepší strategické hry staré i nové. Vyzkoušejte Crusader Kings III, zavzpomínejte na Red Alert

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,