Z univerza Silent Hill nás dost možná čekají hned dva nové projekty

Může se do něj opět pustit Kojima?

Legendární hororová série Silent Hill bohužel, neměla zrovna nejlepší zakončení. Značka se až dodnes válí v hlubinách, ale z posledních měsíců a neustálých spekulací a kroužících informací to vypadá, že se blíží návrat do mlhavého městečka.

Web Rely On Horor má prý dva zdroje, podle nichž Masahiro Ito pracuje na novém dílu. Ito patří mezi otce a zakladatele série a na prvních čtyřech dílech pracoval jako designér. Po jeho boku se k vývoji vrací i Keiichiro Toyama, scénárista původního Silent Hillu z roku 1999, a Akira Yamaoka, který účinkoval jako skladatel u skoro všech dílů této série.

Tohle trio mistrů prý pracuje na rebootu, který se bude jmenovat jednoduše "Silent Hill".  Hra má vznikat pod taktovkou vývojářského studia SIE Japan Studio. Je možné, že by hra mohla být prvním exkluzivním titulem na PS5.

Druhý projekt má být dalším pokusem o Silent Hills, který vznikal jako demo P.T. Společnost Rely on Horror říká, že za tímto projektem stojí i samotné Sony a snaží se „urovnat vztahy mezi Kojima Productions a Konami“. Uvidíme tedy, co z toho všeho vyleze.

Diskuze (3) Další článek: Ori and the Will of the Wisps: do Nibelu se opět vrátil život | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,