Začíná kvalifikace na WCG

Turnaj World Cyber Games (WCG) je bezpochyby nejvýznamnější světovou akcí na poli profesionálního hraní počítačových a konzolových her. Hráči ze 70 zemí celého světa zde každý rok reprezentují své státy a soupeří o odměny v celkové výši 500 000 amerických dolarů (více než 10 miliónů Kč). WCG se tak staví do pozice herní obdoby olympiády, jejíž letošní ročník se uskuteční v americkém Seattlu. Ani tento rok nesmí na světovém finále chybět hráči z České republiky a Slovenska., o jejichž účast se jako obvykle postará společnost ProGamers, která pořádá společnou česko-slovenskou kvalifikaci. Domácí kvalifikace se uskuteční v 10 hrách, a vůbec poprvé mají šanci poměřit své umění s hráči ze světa i soutěžící v odvětví konzolových hrách. Konkrétně ve třech titulech na Xbox 360 – Dead or Alive 4, Project Gotham Racing 3 a Tony Hawk’s Project 8.

Všechny Xbox 360 kvalifikace budou odehrány v hernách sítě PG Cyber Café v průběhu letních prázdnin. Hráči navíc nemusí být členy Českomoravského svazu progamingu, ani se do kvalifikace hlásit předem - stačí přijít v daný den do příslušné PGCC herny mezi 10:00 a 11:00 a zaregistrovat se na místě. Dále jsou soutěžícím dovoleny vlastní ovladače (gamepady, volanty), přičemž těm lenošnějším bude k dispozici standardní gamepad. Z LAN turnajů v Praze, Brně, Liberci a Českých Budějovic postoupí na česko-slovenské národní finále vždy vítěz, z LAN turnajů v Bratislavě a Banské Bystrici pak po 2 nejlepších hráčích.

WCG Xbox 360 kvalifikační turnaje:

  • 3.7.2007 - České Budějovice (herna PG Cyber Café LanClub)
  • 17.7.2007 - Brno (herna AMD PG Cyber Café Velký Špalíček)
  • 20.7.2007 - Liberec (herna AMD PG Cyber Café Babylon)
  • 27.7.2007 - Praha (herna AMD PG Cyber Café VC Anděl)
  • 8.8.2007 - Bratislava (herna PG Cyber Café STORM Game Club)
  • 9.8.2007 - Banská Bystrica (herna PG Cyber Café InsOmnia)

    Národní finále, které rozhodne o konečném sestavení česko-slovenské reprezentace, se uskuteční koncem srpna v Brně a Bratislavě. Vítězové z národního finále si budou moci zahrát na světové soutěži World Cyber Games. Do Seattlu jich odcestuje celkem 14 hráčů. Veškeré další informace o česko-slovenské WCG kvalifikaci najdete na této adrese.

  • Váš názor Další článek: Recenze: Air Traffic Controller 2007 – tam nahoře

    Témata článku: , ,