Začíná pád Apex Legends? Jeho sledovanost klesla na čtvrtinu

Apex Legends za sebou má skvělý start, který předpovídal útok na největší velikány žánru battle royale. Teď ale jeho sledovanost dramaticky klesá.

Apex Legends díky překvapivému oznámení, náhlému vstupu na vysílací platformy ve spolupráci se známými streamery a originálnímu pojetí žánru battle royale získal velmi rychle desítky milionů hráčů. Nejen hratelností navíc ohrozil i jinak naprosto bezkonkurenční Fortnite, když dosahoval i čtyřiceti milionů nasledovaných hodin za týden na Twitch.tv. 

Teď se však situace opět vrací do původního stavu a Fortnite je na vrcholu žebříčku sledovanosti, zatímco Apex padl na deset milionů hodin za týden. Pro porovnání právě konkurenční Fortnite se stabilně pohybuje na zhruba dvojnásobném čísle. Tento úpadek vyděsil také investory, kterým se momentálně nedoporučuje investovat s očekáváním, že se hra stane rovnocenným soupeřem pro hříčku od Epic Games. 

Pro EA jde o hodně nepříjemné zprávy, protože právě free to play titul nadupaný mikrotransakcemi měl vystřelit akcie EA zase o něco výše po nevydařených prodejích Battlefieldu 5 a Anthem. Na podzim ale EA může paradoxně zachránit Star Wars Jedi: Fallen Order, které jako singleplayerová akční adventura není zrovna šálkem kávy pro EA. Možná to ale společnosti naznačí, že cesta vždy nemusí vést jenom skrze multiplayer.

Diskuze (2) Další článek: Nový dokument z God of War vám odhalí, jak se tvořil klíčový moment hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,