Zahrajte si 25 nejlepších her roku 2020: tipy od redakce Doupěte

Další rok máme za sebou. I když to tentokrát studia měla složitější, vyšla spousta kvalitních titulů. Které z nich byste neměly minout?

Ori and the Will of the Wisps

Do tvorby metroidvanií se v dnešní době pouštějí většinou indie studia. Moon Studios ale letos opět dokázalo, že to není jen okrajová záležitost a měly by se o něj zajímat i společnosti světového formátu. Pokračování Oriho příběhu nás okouzlilo možná ještě víc než první díl.

Na první pohled snad každý musí uznat, že Ori and the Will of the Wisps vypadá nádherně. Vizuální styl byl obohacen o nové efekty, ale jeho hlavní předností je to, že se na obrazovce stále něco děje. Jen málokdy narazíte na statickou scenérii. Svět Oriho tak působí mnohem živějším dojmem.

To pak doplňuje precizní hratelnost. I když se to nemusí zprvu zdát, tak Ori je v některých částech dost náročný. Musíte jeho schopnosti pořádně dostat do rukou. Jejich počet se oproti Blind Forestu ještě o něco navýšil a díky tomu to tedy není jen více téhož. Vývojáři chytře využívají nových mechanik, aby hra po pár hodinách nepřešla do stereotypu.

49661174048_df2af4f429_o.png49661719381_0c77e20ec9_o.png49661179438_0061bfa34b_o.png

Ať už hrajete na jakékoliv platformě, tak je nový Ori parádní zážitek. Na Xboxu Series X se dokáže nativně vykreslovat v rozlišení až 6k. Oproti tomu stojí za zmínku i verze pro Nintendo Switch, která je jedním z nejlepších portů velké hry na tuto kapesní konzoli. I přes slabší hardware si ho na něm můžete užít v plynulých 60 FPS.

Diskuze (2) Další článek: Path of Exile 2 se pravděpodobně nedočkáme dříve než v roce 2022

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,