Zajímavosti o hudbě na internetu

NPD před pár dny vydali zajímavou studii o hudbě a internetu v US, my se s vámi podělíme o informace, jež v ní jsou o:).

V US má 62% procent domácností, jež jsou připojeny na internet, uloženou v PC hudbu. V praxi to znamená, že až 43 000 000 domácností se může zapojit do výměny hudby pomocí P2P sítí.

8% uživatelů P2P sítí zkusilo hudbu získat legálně.

Lidé ve věku 13 až 17 let tvoří 15% kupujících CD. 21% z nich používá P2P sítě a 12% se pokusilo získat hudební soubory legálně.
Mezi lidmi ve věku 26 až 35 let je situace lepší. Na kupování CD se podílí 21%. 19% využívá P2P a celých 25% si obstarává legální soubory.

Ti, kteří kupují legální digitální hudbu a CD, chtějí nejčastěji rok a půl staré nahrávky. U digitální hudby jich má zájem o staré skladby 63%, kdežto novinky chce pouze 37%. Ostatně o starší hudbu je zájem i na P2P sítích, kde novinky tvoří 33% a starší nahrávky zbylých 67%.

Zajímavostí je, že legálně získaná digitální hudba nebaví jejich majitele tolik, jako CD. 80% těch, kteří si koupí CD, jej často poslouchá po dobu dvou měsíců, kdežto pouze 6% kupujících digitální hudby se věnuje poslouchání stáhnutých nahrávek pravidelně.

Zdroj: NPD

Váš názor Další článek: Nový týden: Doupě = magazín všech hráčů za 29 Kč

Témata článku: , ,