Zajímavosti: Půlnoční prodej PS3 v Praze

Playstation 3 u nás načala svoji další životní etapu vskutku unikátně. V noci ze čtvrtku na pátek proběhl v Praze premiérový půlnoční prodej konzolí. Pokud chcete alespoň lehce nakouknout, jak zajímavá akce probíhala, máte možnosti

Společnost Sony Computer Entertainment Europe v pátek uvedla na trh v Evropě, Africe, na Blízkém Východě a v Oceánii novou konzoli Playstation 3. Takřka půlroční zpoždění oproti startu v USA a Japonsku vykoupil opravdu vysoký počet konzolí určený pro evropské trhy  - s počtem million kusů a nabídkou kolem třiceti herních titulů se jedná o ojedinělý start nové konzole.

PS3 dorazila úderem půlnoci i na český trh. Dlouhá fronta zhruba 130 fanoušků nedočkavě přešlapovala několik hodin před půlnocí před prodejnou Elvi-Pro v Praze na Karlově náměstí, kde prodej v pátek v 00:01 hodin odstartoval. Po několika hodinách byla PS3 zcela vyprodána.

  
Dav čekájící před frontou * Jakub Smrž ve frontě * Jakub Smrž se svojí novou PS3

Prvním majitelem konzole se stal Jindřich Procházka, který si před prodejnou počkal celých 12  hodin. „Jsem moc rád, že PS3 mám. Příští týden mám dovolenou, tak budu celý týden hrát,“ svěřil se novinářům. „Neměl jsem to daleko, jsem z Prahy Letňan,“ dodal. 

Dlouhou frontu, ve které se i přes chladné počasí začali scházet již od brzkých odpoledních hodin, si vystál i moderátor Zdeněk Izer či Jakub Smrž, český závodník a účastník mistrovství světa v superbike, který je známým herním nadšencem. 

 
První majitel PS3 v ČR * Tomáš a Jiří Rosický

Mezi prvními majiteli Playstation 3 je i Tomáš Rosický, kapitán národního reprezentačního týmu a hvězda londýnského Arsenalu. Rosický se ovšem nzúčastnil půlnočního prodeje osobně - vyslal svého bratra Jiřího, který mu PS3 zakoupil a donesl na reprezentační sraz před kvalifikačním zápasem s Německem. Jakub Smrž i Tomáš Rosický poskytli i krátké interview o jejich vztahu k Playstationu.

  • Rozhovor s Tomášem Rosickým

Jak jsi se dostal k PlayStation? Slyšel jsem, že s bratrem trávíte večery u PS2?
Tomáš Rosický: “Už někdy před 10 lety jsme pařili na PS one a pak jsme koupili PS2 - tu, co přehrává i DVD.”

Jaké jsou tvoje oblíbené hry?
Tomáš Rosický: "Fotbal ani moc ne, spíš hokej a jízda v autech – teď si vzpomínám na Gran Turismo a F1.”

Hráváš PlayStation i se spoluhráči z Arzenalu anebo české reprezentace?
Tomáš Rosický: "Občas si něco zahrajeme, ale času moc není."

Co jsi slyšel o PlayStation 3?
Tomáš Rosický: “Že se teď někdy bude prodávat.” 

Máš také PSP? Pro fotbalistu, který je stále na cestách, je to ideální věc.
Tomáš Rosický: "Nemám, co to umí?"

PSP je herní multimediální konzole, přehrává hudbu, filmy, hry a můžeš na internet.
Tomáš Rosický: "Tak to zní zajímavě!"

 

  •  Rozhovor s Jakubem Smržem

Proč jsi se rozhodl koupit si PS3?
Baví mě hrát. A navíc PS3 není jen o hraní, ale umožní mi pouštět si filmy, skladovat data, stanovat z netu a podobně.

Jak dlouho si stál ve frontě?
Měl jsem tréninkové povinnosti, tak jsem do fronty poslal kamaráda. Sám jsem přijel asi dvě hodiny před zahájením prodeje.

Jakou hru sis dnes k PS3 koupil?
MotorStorm. Ale časem si určitě pořídím i další.

Jaké hry tě nejvíc baví?
Baví mě všechny hra, ale nejvíc asi závodní.

Máš PS2 a PSP?
Ano, mám obě. Jsem hodně na cestách, tak se mi PSP hodí.

Půlnoční prodeje probíhaly po celé Evropě.  Celá řada obchdodů v nejen v hlavních evropských městech připravila nadšeným fanouškům konzole Playstation 3 herní párty, podpořené například v Paříži speciálně pro tento účel osvětlenou Eiffelovou věží nebo rockovým koncertem přímo v srdci Berlína. V londýnském obchodě sítě Virgin dokonce vyklidili a speciálně upravili spodní patro pro bezpečné a pohodlné čekání na začátek prodeje.

Pokud chcete vědět o nejnovějším konzolovém přírůstku ze stáje Sony, přečtěte si některý z našich článků: Playstation 3 – třetí do party dorazil,PS 3 na výstavách E3 2005 a 2006, prvotní porovnání specifikací s nejbližším konkurentem v podobě Xboxu 360, lehce kontroverzní téma Vývojáři odhalují tajemství o PS3 , relativně nedávnou reportáž české prezentace konzole, či třeba zajímavosti o slibné službě Playstation Home.

Zdroj: TZ

Diskuze (3) Další článek: Galerie: Tomb Raider Anniversary

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,