Zajímavosti z ECTS

European Computer Trade Show, která dnes končí, vynesla na světlo několik dalších zajímavých herních projektů, mezi jinými 3D střílečku Command & Conquer: Renegade a pokračování učebnice zlodějského řemesla jménem Thief 2.
Kapitoly článku

Command & Conquer: Renegade, kterou firma Westwood vyvíjí už dva roky, se původně jmenovala Commando. V podstatě se jedná o přenesení jednotek, budov a misí původních Commandů do prostředí 3D akce se strategickými prvky. Od doby, kdy bylo na výstavě E3 prezentováno rané demo, vývoj hry významně pokročil a engine dnes podle očitých svědků vypadá skutečně realisticky.

    

Hráčům, kteří jsou ve světě C&C jako doma, by při hraní rozhodně měla přijít vhod znalost speciálních schopností různých jednotek – ty by měly zůstat ve velké míře zachovány. Multiplayer s možností účasti velkého množství hráčů (teoreticky až 256) je intenzivně testován a je na něj kladen velký důraz. Ihned po uvedení hry na trh hodlá Westwood spustit několik internetových serverů vyhrazených pro on-line odpadlíky. Renegade by měl být dokončen kolem vánoc a po rozsáhlém testování by se měl na jaře nebo v létě 2000 objevit na pultech obchodů.

To takový Thief 2, na nějž se jistě mnoho hráčů předchozího dílu velmi těší, bude pravděpodobně hotov již počátkem příštího roku. Původně mělo být pokračování pouhým kosmetickým rozšířením originálu s několika málo grafickými vylepšeními, tvůrci System Shocku 2 však mezitím engine původního Thiefa vylepšili natolik, že by byl hřích toho nevyužít. Následník vynikající a netradiční 3D akce bude tedy kromě lepší grafiky oplývat novými zbraněmi a propracovanějším příběhem.

Hlavní hrdina Garret je stále zlodějem na volné noze, ale prostředí, které ho obklopuje, je komplikovanější, nepřátelštější a proradnější než v minulém díle. Již ne pouze jedno město se dvěma kulty, ale o moc se dere ještě několik dalších náboženských skupin. Při hře budete moci používat dvě zajímavé vymoženosti: mechanické oko umožňující zoomovat na zvolené objekty a “super ucho”, jehož pomocí Garret uslyší konverzace i skrz tlustou zeď. Už abychom se mohli vydat na lup!

Témata článku: ,