Zakladatelé BioWare obdrží nejvyšší kanadské vyznamenání

Zakladatelé vývojářského studia BioWare se dočkají výjimečné pocty.

Greg Zeschuk a Rey Muzyka spoluzaložili studio BioWare v Edmontonu. Tehdy asi netušili, jak velký dopad bude jejich tvorba mít na celý herní průmysl a jak velkou stopu v něm za sebou zanechají. Jejich přínos se teď rozhodli ocenit i vyznamenáním, které dostávají ty nejvýznamnější osoby v Kanadě. 

Oba obdrží Řád Kanady za svůj "revoluční přínos videohernímu průmyslu jakožto zakladatelé a vývojáři mezinárodně renomovaného studia", který je udělován nejvýznamnějším osobnostem Kanady. Pro samotné oceněné to byl prý velký šok. "To ocenění nás šokovalo. Snažíme se prostě dělat parádní hry a pracujeme s úžasnými lidmi. Je skvělé být za to takto oceněn," řekl Zeschuk.

Muzyka potom přiznal velký podíl na úspěchu všem zaměstnancům studia. "Vždycky jsme se snažili obklopovat lidmi, kteří jsou ještě chytřejší a lepší než my, abychom se společně s nimi mohli rozvíjet a zlepšovat ve všech směrech. Vždy jsme se snažili jednat se všemi s co největším respektem. Díky těm lidem bylo obrovskou radostí chodit do práce," pochválil Muzyka všechny, kteří ve studiu pracovali.

Studio BioWare se poprvé dostalo do povědomí herního světa v roce 1998 svým titulem Baldur´s Gate, který se stal prvním z řady oblíbených RPG tohoto studia. Později od BioWare vyšly také další kvalitní série jako Neverwinter, Mass Effect či Dragon Age. Upřít studiu nemůžeme také práci na jedněch z nejlepších Star Wars her - Star Wars: Knights of the Old Republic a Star Wars: The Old Republic.

Diskuze (3) Další článek: Tvůrci Dark Souls chystají ještě dvě nové hry, Sekiro nebude poslední

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,