Základní PS4 a Xbox One mají s Cyberpunkem velké problémy

Uživatelé základních konzolí PS4 a Xbox One zažívají velké potíže s Cyberpunkem. Hra na nich běží v otřesné kvalitě.

Cyberpunk 2077 zaznamenal výborný start. V recenzích se mu skvěle daří, prodejně je naprosto bezkonkurenční a jenom z předobjednávek se prodalo osm milionů kopií. Všechno ale není tak růžové, jak se může zdát. Hráči na základních verzích konzolí PS4 a Xbox One totiž hlásí obrovské problémy. 

Hra má na těchto konzolích v současném stavu špatný framerate, textury doskakují i desítky vteřin a navíc se hra především na PS4 mnohým hráčům vypíná s chybovou hláškou. Rozzlobení hráči dávají ukázky ze svých zážitků z nočního města na Twitter, kde ukazují, jak špatně na tom hra ne základních konzolích je. Paradoxní je, že ještě před měsícem se k tomuto tématu vyjadřoval přímo ředitel CD Projektu Red Adam Kicinski a tvrdil, že hra na PS4 a Xbox One běží až překvapivě dobře. 

Chcete-li si tak Cyberpunk 2077 opravdu užít, budete nejspíše muset hrát na PC, nebo alespoň výkonnějších verzích konzolí minulé generace, případně na PS5 a Xboxu Series X/S. Hra na všechny tyto platformy vyšla předevčírem a obecně ve světě sklidila především chválu za detailní zpracování města a propracovanost. Je tak celkem škoda, že si ji nemohou užít všichni, kteří si ji mohli zakoupit. 

Diskuze (12) Další článek: Darktide působí v novém traileru jako sci-fi verze akce Vermintide

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,