Zaklínač 3: O Víně a Krvi - datadisk na míru

Víno, ženy a řev obětí, to vše Geralta čeká v novém rozšíření pro cenami ověnčenou hru Zaklínač 3: Divoký hon. Tentokrát se podíváme do malebného knížectví vystřiženého jako z pohádky.

O Víně a Krvi je druhé rozšíření po perfektním Srdci z kamene a jeho dohrání nabídne jednou tolik času. Dvacet hodin už je pořádná nálož hrací doby na to, že jde „pouze“ o rozšíření a Zaklínač 3 tak pokračuje ve svém tažení kvalitního osahu.

Hra nabídne nové úkoly, monstra, zbraně a vybavení pro Geralta, chodit jenom dvacet hodin by byla nuda. Geralt navštíví novou lokaci, která se bude dost lišit od těch ze základní hry. Toussaint je malé knížectví, které nezasáhla válka. Jistě vám ten název něco říká, jelikož je tato oblast známá svými výbornými víny.

Oblast bude více podobná Velenu, přes který se nepřehnaly armády. Můžeme se těšit na spoustu vesnic a vinic plných sklepů vína a potvor číhajících na Geraltův meč. I když se zdá Toussaint jako pohodové místo na přečkání léta, opak je pravdou. Za uvolněnou atmosférou a vyznáváním rytířských tradic se skrývá krvavé tajemství, které budete rozlouskávat.

2970a843-117076.png.jpg

Setkáme se zde s novými postavami, ale i se starými známými. Takový Marigold zde zažil velké radosti i strasti.

Spoilery z knih on

Nyní zkusíme trošku prognostiky. Toussaint nemá žádnou armádu a spoléhá se na bludné a námezdní rytíře, kteří přísahají věrnost tamní kněžně, samozřejmě, že hranice stráží za nemalý žold. Království nemá valnou strategickou pozici a zničení vinic by se Severu moc nevyplatilo a ani Císař k takovému kroku nemá potřebu, kór, když je příbuzensky spjat s tamní kněžnou.

Jednou z vedlejších postav, které se určitě vrátí je Marigold, jenž si měl onu kněžnu dokonce vzít, ale události vždy nabraly jiný směr a upadl v nemilost. Sklepy jsou dlouhé a táhnou se jeskynními prostorami, kde číhají mnohá nebezpečí. Geralt se zde setkal s několika novými typy nestvůr, které byly natolik inteligentní, že uměly mluvit. Nemluvě o tom, že zde prvně potkal i Avallac'ha.

13851564-117075.png.jpg

Další postavou je samozřejmě čarodějka, se kterou měl Geralt také pletky: Fringilla Vigo. Mimo jiné se jedná o sestřenici kněžny. Při troše fantazie zde vidíme rodinné pokrevní vztahy, kolem kterých se možná bude točit hlavní zápletka.

Nesmíme ani zapomínat na druidy, kteří žijí v nedalekých lesích a tamní druidka opravdu nemá ráda návštěvy, ale ráda je upaluje.

Spoilery z knih off

Příběh bude stát odděleně od hlavní dějové linky Divokého honu, aby byl více komplexní. Jelikož měl hlavní příběh více zakončení, bude se nejspíše dobrodružství v Toussaintu odehrávat před samotným Divokým honem, případně během něj.

The-Witcher-3-Blood-And-Wine-3.jpg

Jedná se o poslední kapitolu Geraltova příběhu a jeho zakončení. Nezbývá, než doufat, že půjde o velkolepé dobrodružství zakončené kolosálním finále. CD Project Red toho o novém přídavku moc neprozradil a vše drží pěkně pod pokličkou.

Blood and Wine by mělo být vydáno ve druhém kvartálu roku 2016, ale přesné datum stále není stanoveno.

Váš názor Další článek: Podpora modifikací dorazí do Fallout 4 v dubnu, na konzole později

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,