Zaklínač 3 odložen, dočkáme se jej zhruba za rok

Včera polští vývojáři z CD Projektu oznámili odložení očekávaného třetího dílu Zaklínače. Vydali oznámení a slíbili fanouškům, že titul bude stát za to.

 „Od chvíle, kdy jsme začali pracovat na třetím pokračování Zaklínače, bylo naším cílem vytvořit titul, který by zúročil naše jedenáctileté zkušenosti v oblasti vytváření RPG. Zároveň jsme chtěli, aby Zaklínač 3 rozšířil kreativní hranice, stanovil nové standardy a rozvíjel žánr RPG her. Vy, hráči, musíte získat nezapomenutelné dobrodružství v obrovském a otevřeném světě – to je to nejdůležitější. Vytvořili jsme příběh, který plyne přirozeně jako film a poskytuje úžasné vizuální i zvukové efekty, ale zároveň zachovává svobodu volby. Věděli jsme, že se jedná o ambiciózní plán, ale věřili jsme, že toho můžeme dosáhnout tím, že spojíme náš tým s kreativní energií a současné herní platformy s našimi technickými možnostmi.Takto rozsáhlý a složitý projekt vyžaduje zvláštní péči – stále dokola ladíme mnoho detailů a poté důkladně testujeme," píše CD Projekt.

"Nedávno jsme přehodnotili naše rozhodnutí o konečném datu vydání. Rozhodnutí to bylo velmi obtížné, důkladně zvážené a nakonec jasné a zřejmé. Mohli jsme hru vydat koncem tohoto roku, jak jsme původně plánovali. Přesto jsme dospěli k závěru, že několik dalších měsíců nám pomůže dosáhnout kvality, se kterou budeme my i vy, hráči, spokojeni. Proto jsme stanovili datum vydání na únor roku 2015."

"Vážení hráči, víme, že mnozí z vás by si přáli hrát třetí díl Zaklínače dříve. Je nám líto, že nakonec musíte čekat o něco déle, než se předpokládalo. Zároveň jsme přesvědčeni, že hra potvrdí, že stálo za to počkat. Věříme, že Zaklínač 3 bude výjimečné RPG, které poskytne mnoho hodin skvělé zábavy."

"Vážení akcionáři, jsme si vědomi odpovědnosti, kterou máme. Děkujeme za důvěru, kterou nám poskytujete. Pevně věříme, že kvalita – více než kterýkoliv jiný faktor – určuje úspěch hry, a že rozhodnutí, které jsme udělali, je v souladu s obchodními podmínkami."

zaklinac3_do_textu.jpg

Rozhodnutí posunout datum vydání nás samozřejmě mrzí. Na druhou stranu – tento způsob oznámení vydání hry je v dnešní době velmi ojedinělý a značí, že vývojářům na hráčích záleží. Co myslíte?

Diskuze (1) Další článek: Yoshi's New Island v evropském startovním traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,