Zaklínač 3 se v loňském roce prodával stejně dobře jako při vydání

Geralt z Rivie stále válcuje herní prodeje, ostatně není se čemu divit.

Zaklínač 3: Divoký hon zaznamenal opravdu dobrý rok. Vývojářské studio CD Projekt Red oznámilo finanční výsledky za rok 2019 a jak už jistě tušíte, čísla jsou skvělá. Třetí díl byl v roce 2019 hlavním tahounem tržeb této společnosti. Během roku se prodej hry na všech platformách přiblížil historicky nejvyšší prodejní hodnotě hry při jejím zahájení v roce 2015.

Ačkoli konkrétní čísla nebyla zveřejněna, dokument ukazuje, že tržby v roce 2019 se pohybovaly kolem hranice 7 milionů. Ve srovnání s 9,5 miliony v roce 2015 je to úplně nejvyšší prodej od uvedení titulu na trh.

image_cover.jpg

PC bylo dominantní platformou v roce 2019, stejně jako tomu bylo ve všech ostatních letech. V roce 2019 bylo na PC prodáno 53% všech kopií, co se týče konzolí, tak 26% si ukouslo PS4 a 10% pak Xbox One. Po uvedení hry na Switch v říjnu činil podíl 11% pro tuto platformu. Až 82% veškerého prodeje bylo uskutečněno v roce 2019 digitální formou, ve srovnání s 29% při vydání hry v roce 2015.

Myslím, že tato čísla pro nikoho nejsou žádným překvapením, když vezmeme v úvahu uvedení Zaklínačova seriálu na Netflixu. Dá se říci, že právě tato událost pomohla hře získat rekordní počet hráčů, a to především na Steamu. I přes to, jak pozdě v roce došlo ke spuštění verze pro Switch, i tento fakt zde sehrál svou roli. 

CD Projekt mimo jiné slibuje, že rok 2020 bude podobně velký, a to díky vydání hry Cyberpunk 2027, které se uskuteční v září.

Váš názor Další článek: No Man’s Sky vám dovolí postavit si vlastního mecha

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,