Zaklínač označen za nejlepší RPG pro PC

Světe div se, prestižní zahraniční herní server IGN udělil hře Zaklínač titul nejlepšího RPG pro PC prezentovaného na letošním veletrhu E3! A čím, že si to hra vysloužila? Redaktoři zmiňovaného portálu pozitivně ocenili především snahu studia CD Projekt RED oživit celý žánr RPG her.

Server IGN dále zdůvodnil své rozhodnutí celou řadou nejrůznějších faktů. Zmínil se například o silném důrazu na příběh, propracovaném soubojovém systému, stejně jako velkém dopadu hráčových rozhodnutí na vývoj hry. Tyto prvky nemají podle redaktorů IGN obdoby a jsou zárukou, že Zaklínač výrazně oživí celý žánr role-playing her. Zmiňované ocenění je o to významnější, že na letošním herním veletrhu E3 byla prezentována celá řada špičkových projektů. Zaklínač tak porazil i takové pecky, jako Hellgate: London, za mimochodem kterým stojí bývalí zaměstnanci studia Blizzard.

Samozřejmě, server IGN není jediným internetovým herním magazínem, který v chystaný projekt (vydání je naplánováno na 26. října) vkládá mnoho nadějí. Kupříkladu tuzemské portály (včetně naší maličkosti) se předhánějí v předpovědích, které hře přisuzují více než světlou budoucnost.

Související informace (The Witcher):
Platforma: PC
Žánr: RPG
Výrobce: CD Projekt Red Studio (
http://www.cdprojekt.info)
Vydavatel: Atari (
http://www.atari.com/)
Distributor v ČR: CD Projekt (
http://www.cdprojekt.cz)
Homepage:
http://www.thewitcher.com/
Předpokládané datum vydání: 26. října 2007

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: C&C All Stars – Rusko vs. NOD a další

Témata článku: , , , , , , ,