X360 | RPG

Zaklínač se chystá dobýt konzole

Zaklínač konečně asi putuje na konzole. Alespoň podle nové uveřejněného videa, kde Jakom Stilinsky, game designer projektu The Witcher, hovoří o konzolové verzi zaklínače Geralta. Na PC tato hra slavila úspěch, ten byl nedávno ještě umocněn rozšířenou verzí hry, obsahující 5 disků a spoustu dodatečného materiálu.

Hra pro X360 a PS3 ponese název The Witcher: Rise of the Wolf a podle Stilinskeho hra bude obsahovat nový bojový systém, který bude dynamičtější. Hra také přinese lepší grafické zpracování, které je dáno specifikacemi konzolí. „V konzolové verzi budou stovky nových animací. Vyřešili jsme pohyb postav, jak Geralta, tak jeho nepřátel. Vše bude mít více polygonů než v PC verzi, dokonce více než v té rozšířené,“ říká ve videu Jakob Stilinsky.

VIDEO: 305 'Zaklínač: Enhanced Edition - trailer'

Nepřátele budou mít vylepšenou AI a budou se lépe pohybovat. Engine bude podporovat dynamické světla a stíny, normálové mapování a novou vegetaci. „Budeme podporovat Achievementy a Trophy systém. Také se zaměříme na využítí Sixaxisu u PS3,“ doplňuje. CD Projekt zatím toto video nijak nekomentuje. Nebylo totiž vydáno ani CD Projekt Red (ti stojí za hrou Zaklínač), ani vydavatelskou společností Atari, jejíž logo můžeme vidět v úvodu videa.

Kdy se dočkáme konzolové verze? To ve videu bohužel není. Rozhodně se ale můžeme těšit na dobrou revizi hry, ve které se jistě dočkáme mnoha rozšíření. Zajímavý bude předělaný soubojový systém, grafické zpracování a využití Sixaxisu. Další informace v dohledné době přineseme.

Zdroj: Eurogamer
Dostupné pro: X360, PS3
Žánr: RPG
Výrobce: Widescreen Games
Začátek prodeje: Zrušeno?
Váš názor Další článek: Literární klasika míří na DS

Témata článku: , , , , , , ,