Zákon v Japonsku zakazuje přeprodej herních klíčů bez povolení

Asi většině z nás se někdy už stalo, že jsme měli nějaký ten digitální klíč, který nebylo jak využít, a tak jsme se rozhodli ho někomu třeba prodat. V Japonsku vás to může od nynějška dostat do problémů.

Přeprodávat digitální kopie her dalším osobám je teď v Japonsku zakázané. Pokud byste totiž hru prodali bez povolení od jejích tvůrců, porušili byste nový zákon, který má bránit nekalé konkurenci. Kromě prodeje digitálních klíčů je zakázáno také prodávání prostředků k úpravě uložených souborů her a také modifikace her i konzolí. 

Trpět tímto zákazem mohou především portály jako například G2A.com, které přeprodávají klíče k počítačovým hrám za výrazně nižší ceny a ovlivněný tímto zákonem bude i prodej her mezi jednotlivci. Podobný dopad bude mít zákon i na stránky, které nabízejí modifikaci uložených pozic ve hře. Můžete si díky nim přes počítač například upravit pozice her, které máte v PS4.

V případě porušení zákona existuje velký rozsah různých sankcí. Pohybuje se od civilních trestů, přes možnost dožadovat se škod až po pět let ve vězení. Vyloučená není ani kombinace pokuty a odnětí svobody.

Váš názor Další článek: 80% výdělků z her v Británii pramení z digitálního prodeje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,