GTA

Žalobce GTA Jack Thompson má problémy

Floridský právník Jack Thompson, známý zejména díky jeho žalobám zaměřeným proti brutálním hrám, byl seznán vinným v sedmadvaceti přestupcích proti právnímu řádu. Tvrdí, že se jedná o spiknutí proti němu.

Jack Thompson získal svoji pochybnou slávu tím, že žaloval většinu z posledních her z dílen Rockstar, včetně částí série Grand Theft Auto. Stejně jako v těchto případech byl neúspěšný i když donutil soudce prozkoumat hru Bully, která prohlídkou prošla, nebo ve chvílích, kdy se snažil prosadit zákon proti prodeji her mladistvým (ten byl zase určen jako protiústavní). V souvislosti s jeho eskapádami byl však zažalován právnickou komorou a podle rozsudku se dopustil překročení stanovených mezí v sedmadvaceti případech, včetně hanobení soudu, právníků, křivého svědectví a nepovoleného provozování právní praxe v Alabamě.

Právník přitom tvrdí, že se jedná o spiknutí proti němu, protože dříve poukazoval na jisté rozpory ve jmenování jeho soudkyně a tvrdil, že je tak proti němu zaujatá. Stejně tak se pokoušel dohodnout s právnickou komorou s tím, že bude v nejbližších dvou letech obhajovat pouze nemajetné, aby byla proti němu obvinění stažena. Je ale téměř jisté, že pochybná kariéra Jacka Thompsona je u konce, snad schází jen na její motivy natočit film, nejlépe režírovaný Uwe Bollem.

Zdroj: Law

Diskuze (1) Další článek: Galerie: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Témata článku: , , , , , , , , , , ,