Založeno další brněnské herní studio – Hra01

Bývalý zaměstnanec Pterodonu, Zdeněk Mezihorák, spolu se svým bratrem Pavlem koncem roku ohlásil založení další české vývojářské společnosti. Nové studio se jmenuje Hra01 a sídlo má v hlavním městě tvůrců her, Brně. Duší připravovaného projektu má být starší Zdeněk, který se spolupodílel na hrách Flying Heroes a Vietcong.

Během práce pro Pterodony však dospěl k názoru, že by rád dělal hry poněkud jinak. Celý rok mu zabralo zkoumání trhu a vytvoření základního konceptu kvalitní AAA hry. Zdeněk to komentuje slovy: "Máme několik cílů - chceme vybudovat stabilní vývojářské studio, udělat originální a zábavnou hru a dostat ji na světový trh. V ČR je na co navazovat a od ostatních firem se, mimo jiné, chceme lišit kladením důrazu na profesionální řízení projektu. Chceme tvrdě pracovat a zároveň se u toho dobře bavit."

Co se týče námětu připravovaného titulu, krom žánru, jímž má být akční hra z třetího pohledu toho moc oznámeno nebylo. Posuďte sami z indicií z oficiálních stránek společnosti (www.hra01.cz / www.hra01.com). 

Námět - hra je na námět, který je ve všeobecném povědomí a je to fenomén, který ve filmu nebo v literatuře vytváří vlastní žánr. Herní průmysl dosud nevěnoval tomuto námětu přílišnou pozornost, navíc návrhy těch několika her, které se námětem blížily našemu, kladly důraz na zcela jiné aspekty tématu, než hodláme zdůrazňovat my.

Návrh - ve středu našeho návrhu je prvek, který je běžnou součástí dobrodružných filmů, a přesto dosud nebyl herně zpracován. Důvodem byly nároky na hardware i na vývoj. Myslíme si, že je čas tento prvek do her přinést a obohatit žánr akčních her množstvím nových zábavných interakcí. Užití tohoto prvku je návrhářsky náročné, ovšem výsledný efekt zaručuje originalitu naší hry.

Platforma - primárně PC s výhledem na další generaci konzolí Xbox2 a případně PS3.

Určení - hra je především určena mladým hráčům do 25 let, ale námět a hlavní prvek by mohly zaujmout i starší hráče.


Pokud se zajímáte o herní průmysl, možná vás také zaujme rozsáhlá nabídka pracovních příležitostí, které Hra01 rovněž nabízí na svých stránkách.

Zdroj: Homepage

Váš názor Další článek: RPG Baldur´s Gate: Dark Alliance 2 je GOLD

Témata článku: , , , , ,