Zampella a West chystají nové IP

Když se svět dozvěděl o návratu dvou velmi talentovaných vývojářů pod křídla Electronic Arts, tak se začali na internetu objevovat nejrůznější spekulace, že se Vince Zampella a Jason West budou podílet na vývoji série Medal of Honor a Battlefield. Ono by se nebylo ani čemu divit, protože to byli právě oni, kteří stáli za sérií MoH.

Vše ale dnes razantně popřel šéf EA Games, Frank Gibeau, který prozradil, že se studio Respawn Entertainment nebude podílet na vývoji žádné dosavadní série firmy, nýbrž má v plánu vytvořit zcela novou značku, jež hráčům nabídne něco nového a samozřejmě i nečekaného.

Gibeau zároveň prozradil, že s Medal of Honor a Battlefield má EA dost velké plány, které rozhodně nespadají pod EA Partners, tam patří například Epic Games a nově také Respawn Entertainment.

Co se týče nové IP od Vince a Jasona, mohlo by se jednat o hru, jež připravovali ještě ve svém Infinity Ward. Před vývojem Call of Duty: Modern Warfare 2 totiž pracovali na zcela novém titulu, ale společnost Activision jim nařídila, aby se začali věnovat právě Modern Warfare 2. Je tedy dost možné, že Activision o zmíněném IP nic neví a tak by toho vývojáři mohli využít a dokončit rozdělaný projekt.

Activision již včera reagovali na spojení s EA a prozradili, že se nejedná o žádné překvapení. Prý přechod obou vývojářů pod Electronic Arts očekávali.

Zdroj: VG247

Diskuze (3) Další článek: Autoři Too Human se pouštějí do další hry

Témata článku: , , , , ,