Zampella a West opět pracují pro EA

Spekulace a různé neoficiální informace začínají být ve videoherním světě čím dál víc důvěryhodné. Dnes ráno jsme vás informovali, že společnost Electronic Arts údajně stojí o Vince Zampellu a Jasona Westa, bývalí zaměstnanci a zakladatelé studia Infinity Ward, kteří se podíleli na sérii Call of Duty a mají nemalé zásluhy na úspěchu obou dílů Modern Warfare.

Netrvalo dlouho a vše je oficiálně stvrzené tiskovou zprávou. Z té jsme se dozvěděli, že Vince Zampella a Jasona Westa zakládají nové studio - Respawn Entertainment – a připojují se k programu EA Partners. Což znamená, že společnost Electronic Arts bude výhradním distributorem jejich nadcházejících titulů.

Velmi talentovaní vývojáři přitom mají kompletní volnost, protože EA bude jejich hry pouze vydávat, a tak by jim do toho neměli v uvozovkách ani moc kecat.

První hra od Respawn Entertainment by se měla na trhu objevit za dva až tři roky. "Jsme nadšeni, že zakládáme nové studio. Nad svými hrami budeme mít plnou kontrolu, a tak si můžeme dovolit dát hráčům přesně to, po čem touží," dodal Zampella a West.

Vince Zampella a Jason West se soudí se společnosti Activision o 36 milionů dolarů, které mají dostat za skvělé prodeje Call of Duty: Modern Warfare 2, a mj. také o značku Modern Warfare. Pokud by značku získali, dá se očekávat, že se jejich připravovaná hra bude jmenovat Modern Warfare. Prozatím však musí vymyslet nějaký nový název.

Pro úplnost dodejme, že oficiální stránky studia byly již spuštěny. Naleznete na nich však pouze e-mail, který slouží zájemcům o práci. Pokud si tedy myslíte, že byste mohli pracovat pod Zamellou a Westem, tak neváhejte a napište jim e-mail.

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Detaily a galerie z Crysis 2

Témata článku: , , , , , , , , ,