Žánr Battle Royale bere trh útokem, podívejte se na nejlepší hry

Battle Royale sice není žádný nově objevený žánr, ale až nyní ukazuje svůj pravý potenciál. Nejenže prodejní čísla obrovsky narůstají, ale počet hráčů přesahuje i takové stálice, jako je Counter-Strike Global Offensive nebo Dota 2.

PlayerUnknown's Battlegrounds

Nejdřív si shrneme, co je to vlastně battle royale. Jedna velká mapa, spousta hráčů, kteří spadnou do jejích částí bez jakéhokoliv vybavení a zbraní. Vše si během chvíle musejí nasbírat v přilehlých oblastech, nepřáteli se to tady totiž jen hemží. A přežít může jen jeden. Postupem času do hry zasahuje i zóna. Musíte se držet v určité oblasti, jinak to s vámi nedopadne dobře. Battle Royale má spoustu podob. Hraní jako jednotlivec, duo nebo celé týmy čítající čtyři hráče. Koncept je to jednoduchý, ale momentálně ovládá většinu herního průmyslu.

Nemůžeme začít ničím jiným než samotným králem žánru. PUBG nedávno vyběhl z předběžného přístupu a zatím se otrkává, ale naštěstí to není jedna z těch her, které se v této fázi ani nedají spustit. Vydání regulérní verze 1.0 proběhlo nedávno a od té doby čísla jen stoupají. Už nyní má rekordní prodeje a momentálně je nejhranější hrou na celém Steamu.

p1.jpg 
p2.jpgp3.jpgp4.jpg

V čem je kouzlo PUBG? Nic zásadního v tom nehledejte. Stále je to o tom přežít až do konce. Studio Bluehole, které má mimo jiné na svědomí MMORPG Tera, koncept Battle Royale zpracovalo zatím nejlépe ze všech. Někdo může namítat, že PUBG stále obsahuje spoustu chyb a některé věci chybí, jako například rozličné animace. Tvůrci ale nelení a postupně přidávají. Dorazila nová mapa, systém animací a aktualizace nadále postupují.

Na internetu můžete najít spoustu rozhovorů přímo s Brendanem Greenem (PlayerUnknown), kde prozrazuje, jakým směrem se PUBG bude v budoucnu ubírat. Mimochodem je to také člověk, který vytvořil původní Battle Royale mód pro Armu, kterým to tak nějak celé začalo. 

Novými mapami to ale nekončí. Chystají se nové předměty, zbraně, zkrátka spousta obsahu, aby hra čas od času dostala nějaké to osvěžení. Greene také řekl, že chtějí s PUBG cílit i na e-sport. Své diváky by si určitě našel vzhledem k tomu, že PUBG momentálně patří mezi nejsledovanější hry na Twitchi.

Diskuze (6) Další článek: Sony spouští nový sociální portál My Playstation pro komunitu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,