Zapojte se do diskuze o PC hře roku 2003!

Letošní volbu PC hry uplynulého roku jsme připravili poctivěji a komplexněji, než tomu bylo v minulosti – zásluhu na tom mají konkurenční tlaky i příjemně vysoký počet nadějných kandidátů. Negativní stránkou je však nemožnost přiřadit diskusní fórum přímo anketnímu formuláři, proto vám nabízíme možnost o anketě Hra roku 2003 čtenářů Doupěte a jejím obsahu mluvit právě zde.

Herní novináři si v uplynulém roce tradičně zahráli tolik her, že jim mnoho z nich nepříjemně splývá a plete se navzájem, čisté zůstaly vzpomínky jen na těch několik nejvýraznějších – a ty jsou do určité míry chtě nechtě ovlivněny subjektivním vkusem člověka. Proto se pozornost redakčního týmu Doupěte i jeho konkurentů upíná na čtenářské ankety, ve kterých se hráčská většina objektivně vysloví, které z loňských her jí udělaly největší radost. Jak ukazují aktuálně zveřejněné výsledky prodejnosti za rok 2003 v (nejen) internetových obchodech s hrami, není možné se vždy řídit jen čísly prodejnosti – těžko by bylo možné objektivně považovat za nejlepší hru roku 2003 třeba dětskou „pecku“ Tom a Jerry, nemyslíte?

Pamatuji si dodnes svůj údiv při porovnávání čtenářských hitparád s těmi redakčními, o to více se já i mí kolegové těšíme na výsledky aktuálně probíhajícího hlasování čtenářů pro hry roku 2003 v jednotlivých žánrech i absolutní kategorii. Letos jsme pro vás anketu připravili poněkud komplexněji, než tomu bylo v uplynutých letech a doufáme, že se tento model setká s vaším kladným přijetím. Je nám nicméně jasné, že mnohým z vás bude v seznamu nominovaných her chybět právě „ten jejich titul“, budiž vám v takovém případě útěchou ujištění, že jsme se poctivě několik dní, které příprava hlasování zabrala, snažili pojmout maximum titulů podle jejich významu, přičemž jsme se orientovali podle známek v recenzích i podle prodejnosti.

Pokud vám přesto nějaká důležitá hra v seznamu nominovaných chybí, můžete o ní napsat alespoň do diskuze pod tímto článkem, totéž místo by také mělo sloužit k jakýmkoliv dalším připomínkám na téma ankety na Doupěti nebo samotných her roku 2003. Všem hlasujícím děkujeme za jejich čas a doufáme, že vám udělají radost jak vítězové v řadách her, tak lednové Doupě DVD, rozeslané devíti vylosovaným hlasujícím.

Do hlasování v anketě Hra roku 2003 podle čtenářů Doupěte se můžete zapojit zde.

Diskuze (5) Další článek: Vyzkoušejte německé demo Smoking Colts

Témata článku: , , ,